Prima pagină  »  Ştiri  »  A fost prezentata prima statie de alimentare cu energie electrica cu
20 MAI 2009, 13:09
1,546
0
A fost prezentata prima statie de alimentare cu energie electrica cu sistem de taxare
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
In cadrul expozitiei Electric Vehicle Symposium – EVS 24, compania britanica Elektromotive a prezentat ultima sa elaborare tehnica, si anume, o ingenioasa statie de alimentare cu energie electrica, numita ’’EBConnect’’. Aceasta va calcula exact energia cu care se ’’alimenteaza’’ au anumit automobil, iar posesorul acestuia va fi taxat in baza cantitatii de care are nevoie. Noul sistem va fi disponibil la toate statiile Elektrobay din Marea Britanie, care in prezent sunt peste 160 in intregul regat.

EBConnect este constituita dintr-un complicat sistem, ce permite schimbarea datelor referitor la consumul de energie necesar prin internet sau GSM, si ii acorda posesorului electro-mobilului un bon de plata ce poate fi achitat atat prin card-ul de credit specializat Elektrobay, cat si prin SMS, mai ales ca pretul pentru alimentarea cu energie electrica este foarte mic in comparatie cu alimentarea unui automobil cu combustibil in baza de petrol.
A doua elaborare prezentata la Electric Vehicle Symposium – EVS 24, este prototipul unei prize cu trei faze si 32 amperi, ce va incarca mult mai repede bateriile automobilelor electrice, destinat in primul rand celor comerciale. La noul sistem de ’’alimentare’’ vor putea fi conectate noile prize Mennekes, care in scurt timp vor fi standarte pentru toate vehiculele comerciale.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!