Prima pagină  »  Ştiri  »  Victor Sumilo: "Continent" a primit statutul de importator oficial Lexus in
29 MAI 2009, 16:23
3,245
0
Victor Sumilo: "Continent" a primit statutul de importator oficial Lexus in Republica Moldova.
De Natalia Cambur, traducere in romana Constantin Mihalachi
0
In Mai 2009, reprezentanta oficiala a automobilelor Toyota in Republica Moldova, compania ’’Continent’’, a surprins pe toata lumea – si a anuntat un fapt, ce anterior era considerat imposibil. Compania a primit statutul de importator oficial al automobilelor din segmentul premium – Lexus. Mai multe detalii despre aceasta vom afla din discutia cu Directorul General al companiei ’’Continent’’, Victor Sumilo.

Victor, cu ceva timp in urma, Dvs ati declarat ca introducerea pe piata Republicii Moldova a automobilelor Lexus, produse de Toyota Motor Corp., este imposibila. Datorita carui fapt acest lucru este posibil acum?


Inasprirea concurentei pe piata mondiala in general, si in particular pe piata Moldovei, ii impune pe producatorii auto sa-si schimbe politica de promovare a brand-urilor. Luand in consideratie acel fapt ca compania ’’Continent’’ importa deja de 13 ani automobilele Toyota in Republica Moldova castigand astfel increderea producatorului (Toyota Motor Corp.), ni s-a oferit dreptul de a importa oficial gama de modele Lexus destinate pietei europene, cat si de a mentine deservirea tehnica si a garantiei acestora cu ajutorul Service Centrului autorizat.

Unul din factorii principali ce au impulsionat aparitia pe piata Moldovei a marcii Lexus este pretul avantajos. Inainte, datorita politicii de preturi, masinile europene nu puteau concura cu aceleasi modele importate din SUA sau din Emiratele Arabe. Astazi, preturile aproximativ sunt egale, ceea ce inseamna ca automobilele europene au devenit foarte competitive.

Pana in prezent In Republica Moldova nu era un importator oficial al gamei de modele Lexus destinate Europei. Caracterul ’’oficial’’ ce este amplasat langa numele companiei importatoare Lexus in Moldova – vorbim despre Elita 5 Auto si Cosmostar – inseamna doar importul legal al automobilelor Lexus pe teritoriul republicii, cat si comercializarea acestora.

Cu ce va fi avantajat clientul daca va procura un automobil Lexus de la compania ’’Continent’’ ?

’’Continent’’ pune la dispozitia clientilor numai gama europeana de modele – IS, IS-F, GS, RX, LX si LS, in timp ce toate automobilele Lexus destinate pietei europene sunt de productie japoneza, fiind importate direct de la fabrica producatorului.

Termenul de livrare a unui automobil la comanda, in mod normal dureaza 1.5 – 2 luni, insa acum, in stocul depozitelor din Europa si Ucraina intotdeauna este prezenta intreaga gama de modele, ceea ce micsoreaza termenii de livrare pana la 5-7 zile.

Statutul primit de noi, ne permite sa deservim automobilele Lexus la singurul Service Centru autorizat din Republica Moldova, datorita caruia va fi mentinuta in totalitate garantia europeana de 3 ani sau 100.000 km parcursi. Acest fapt este valabil nu numai pentru masinile procurate de la compania ’’Continent’’, dar si pentru cele procurate de la reprezentantele europene.

Pe langa aceasta, ’’Continent’’ este conectat si la unicul depozit de piese de schimb destinat pietei europene, ceea ce inseamna ca orice piesa de schimb Lexus, poate fi livrata in decursul a 7 – 10 zile.

Automobilele importate de companie, sunt adaptate conditiilor europene, inclusiv si pentru exploatarea lor in Republica Moldova, iar prima deservire tehnica al automobilului este oferita absolut gratis pentru fiecare client Lexus.

Adaptate pentru drumurile din Moldova - o fraza pe care des o auzim...

In cazul nostru vorbim nu numai despre schimbarea indicatorului de viteza din mile in kilometri, sau a termometrului din grade fahrenheit in grade celsius. Setarea speciala a sasiului pentru un rulaj mai dur, farurile ce corespund standartelor europene – Dvs stiti ca acestea difera considerabil de cele americane, protectie adaugatoare pentru cablurile electrice pe care nu o gasim la masinile din tarile arabe, sunt unele modificari operate. In plus la acestea, toate specificatiile sunt orientate pentru piata europeana.

Ati mentionat ca preturile modelelor europene se vor deosebi de cele americane. Comentati va rog acest lucru...

Luand in consideratie toate avantajele expuse mai sus, automobilele Lexus de la compania ’’Continent’’ vor fi semnificativ mai ieftine decat cele importate din SUA si Emiratele Arabe. In plus, noi conectam marca Lexus la Programul de Loialitate, care se recomanda foarte bine la automobilele Toyota. Fiecare client Lexus primeste la procurarea automobilului un discount card Lexus VIP Card.

Pe langa reducerile Service Centrului, pieselor de schimb, accesoriilor, Lexus VIP Card ofera fiecarui client in parte cate un consultant individual ce va raspunde pentru toate intrebarile de ordin organizational, tehnic, financiar; posibilitatea de a oferi reduceri individuale la procurarea automobilelor ulterioare; ’’Coridorul Verde’’ – automobilele sunt primite in Service Centru in ordin prioritar.

Cu ce vor incepe vanzarile oficiale a automobilelor Lexus de la compania ’’Continent’’?

In Iunie asteptam startul vanzarilor modelului de generatie noua Lexus RX 350 cu dotari europene, care de altfel va aparea pentru prima data pe piata Republicii Moldova. Este de mentionat ca anul trecut, generatia anterioara Lexus RX 350 a fost cel mai vandut model Lexus din Moldova.

Lexus RX 350 – este primul crossover al clasei lux din lume. Primele doua versiuni ai modelului au fost foarte reusite, insa a treia desigur le intrece atat dupa parametrii tehnici, cat si dupa tehnologiile revolutionare, dar si dupa design-ul curajos. In curand, orice doritor va avea ocazia sa controleze veridicitatea celor spuse de mine.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!