Prima pagină  »  Ştiri  »  Citroen lanseaza cel mai puternic propulsor din istoria marcii
15 IUNIE 2009, 11:00
1,267
0
Citroen lanseaza cel mai puternic propulsor din istoria marcii
De Redactia PiataAuto.md
0
De curand Citroen a facut publice primele detalii referitoare la noul propulsor diesel V6 de 3.0 litri HDi care va fi oferit pentru modele Citroen C5 si C6. Acesta este cel mai puternic propulsor din intreaga istoria a marcii si va dezvolta o putere de 240 cai putere.

In comparatie cu motorul diesel de 2.7 litri HDi ce dizvolta 208 cai putere, noul propulsor imbunatateste consumul de combustibil cu 13–17 % si reduce emisiile de CO2 cu 12-15 %, astfel acesta va consuma in mediu 7.4 litri si va elimina 195 g/km CO2. Aceste date sunt mai usor obtinute datorita cutiei de viteze automata cu 6 rapoarte si datorita filtrului de particule DPF.

Noul diesel V6 incorporeaza in sine a treia generatie al tehnologiei common-rail cu directie directa, ceea ce permite ca conducatorul sa dispune de multa putere, dar si sa primeasca o placere deosebita de pe urma acestuia. Pentru ca consumul de combustibil sa fie redus, acesta utilizeaza un alternator pilotat, care recupereaza energia in timpul incetinirii sau in momentul aplicarii franelor. Tot odata, motorul se supune in totalitate normelor europene de poluare Euro 5, care va fi introdusa pentru vehiculele de serie in anul 2011.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!