Prima pagină  »  Ştiri  »  O noua editie speciala de la Mini - John Cooper Works
12 IUNIE 2009, 15:45
1,391
0
O noua editie speciala de la Mini - John Cooper Works World Championship 50
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Se pare ca inceputul verii este un prilej extrem de bun pentru toti producatorii de automobile de a lansa modele dedicate acesteia, sau editii speciale. Iata ca Mini a hotarat sa urmeze a doua cale prin lansarea editiei speciale Mini Jhon Cooper Works World Championship 50, care vine sa celebreze doua evenimente in acelasi timp : unul este celebrarea celor 50 ani de existenta a marcii Mini, iar al doilea este serbarea victoriei lui Jhon Cooper in Campionatul Mondial de Formula 1 obtinuta acum 50 ani. Dupa cum va puteti da bine seama, productia acestuia va fi limitata, iar numarul exemplarelor produse va totalaliza 250 unitati.

Exteriorul lui Mini Jhon Cooper Works World Championship 50 este caracterizat de o frumoasa nuanta verde intunecata Connaught Green, care sugereaza faimoasa culoare a bolizilor britanici de curse, din anii ’50 – ’60. Aceasta este combinata cu acoperisul si fasiile de pe capota de culoare alba Pepper White, de fapt acelasi nuante le combina si conceptul de Formula 1 a lui Jhon Cooper. Farurile bi-xenon cu suprafata interioara de nuanta neagra si numeroasele elemente din carbon ca priza de aer de pe capota, difuzorul de aer din partea spate si suporturile oglinzilor retrovizoare ii asigura o figura impunatoare noului Mini, una care sugereaza sportivitate si de ce nu, agresivitate.

Cat priveste culoarea si aranjamentul interiorului, acesta mentine tendinta lui Mini Jhon Cooper Works World Championship 50 spre cursele cu motor. Scaunele sport sunt tapitate in totalitate cu piele naturala care este subliniata si de marginile de culoare rosie, care poate fi gasita si pe panelul de bord, dar si pe panelurile usilor. Nici carbon-ul nu a fost omis, astfel elementele compuse din acest material pot fi regasite pe anumite portiuni ale aceluiasi panel de bord, pe cele ale usilor si pe volanul sport ce subliniaza cel mai tare caracterul sportiv al micutului britanic, acesta este invelit cu Alcantara si frumos inscriptionat cu Jhon Cooper Works World Championship 50.

Sub capota poate fi gasit propulsorul de 1.6 litri ce livreaza 211 cai putere si un cuplu maxim de 260 Nm atins intre 1.850 si 5.600 rpm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte care permite o accelerare de 6.5 secunde pana la 100 km/h, si o viteza maxima de 238 km/h. Consumul mediu al nervosului Mini este decent luand in consideratie tendintele sport, si constituie 6.9 litri pentru 100 km, ceea ce ar insemna emisii de CO2 in masura de 165 g/km.

Standart Mini Jhon Cooper Works World Championship 50 este echipat cu sisteme ca Dynamic Stability Control (DSC) ce include Hill Assist, Dynamic Traction Control (DTC) si Brake Assist. Insa pentru cei ce doresc senzatii mai tari in timpul acceleratiilor sau in timpul virajelor abordate in viteza, poate fi decuplat sistemul DTC, care automat activeaza pe puntea fata Electronic Differential Lock Control.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!