Prima pagină  »  Ştiri  »  Sistemul "ecodrive" de la Fiat are mare priza la public
20 IULIE 2009, 15:37
1,589
0
Sistemul "ecodrive" de la Fiat are mare priza la public
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Dupa succesul repurtat recent la Festivalul International de Publicitate de la Cannes, in cadrul careia sistemul “ecodrive” a castigat cel mai important premiu “Grand Prix”, acesta ramane pana in prezent favoritul publicului. Sistemul “ecodrive” este oferit pentru modelele Fiat 500, Grande Punto, Bravo, Qubo si Croma, si utilizeaza potentialul platformei Blue&Me care a fost elaborata impreuna cu Microsoft, iar scopul principal al acesteia este de a le da o idee mai clara conducatorilor despre cum stilul de conducere influenteaza asupra consumului de combustibil si a emisiilor CO2.

Peste 20.000 persoane utilizeaza soft-ul pentru a monitoriza stilul propriu de conducere, si prin intermediul acestuia, toti utilizatorii isi pot impartasi impresiile si cu alti membri inregistrati pe comunitatea virtuala “eco:Ville”. Datorita succesului enorm, sfaturile sistemului “ecodrive” au facut posibil ca peste 1.500 tone de CO2 sa nu fie aruncate in atmosfera – o cantitate de energie necesara pentru a ilumina starzile unui oras de marimea Genevei pe o perioada de 16 luni.

Va ve-ti intreba cum lucreaza sistemul... Astfel, in timp ce este condus automobilul, sistemul “ecodrive” colecteaza informatia despre stilul de conducere a soferului si date privind eficienta. Toata informatia este transmisa prin intermediul sistemului de informare Blue&Me, care cu ajutorul unui port USB transmite datele pe o unitate de stocare a datelor USB, de unde informatia poate fi monitorizata pe un calculator personal. Dupa aceasta, utilizatorii pot vedea mai bine cat consuma automobilul in dependenta de stilul propriu de sofat, ca ulterior sa primeasca sfaturi despre cum sa obtina un nivel al consumului de combustibil cat mai redus. In dependenta de schimbarile efectuate, conducatorii pot obtine o reducere de combustibil si emisii CO2 in masura de pana la 15 %, ceea ce inseamna o economie anuala de 120 – 200 Euro pentru soferii europeni.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!