Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou prieten al mediului inconjurator – Peugeot 207 Economique
21 IULIE 2009, 12:16
1,255
0
Un nou prieten al mediului inconjurator – Peugeot 207 Economique
De Redactia PiataAuto.md
0
Unul din cele mai de succes produse ale grupului PSA Peugeot Citroen, Peugeot 207, va deveni si mai bland cu mediul inconjurator datorita noilor versiuni Peugeot 207 Economique si Economique , a caror volum de CO2 emis in atmosfera va fi de 99 g/km. Este de mentionat faptul ca Peugeot 207 Economique a fost prezentata pentru prima data publicului in cadrul Salonului Auto de la Geneva din anul 2009, iar acum aceasta va deveni un model de serie a carui vanzari vor incepe in Octombrie anul curent.

Noul Peugeot 207 Economique va avea sub capota vestitul propulsor diesel de 1.6 litri HDI si 90 cai-putere a carui emisii de CO2 au fost micsorate datorita sistemului de recirculare si racire a gazelor emise – EGR, cat si datorita setarilor noi aduse programului de control al propulsorului. Unitatea de propulsie va fi cuplata la cutia de viteze manuala cu 5 trepte, care prin intermediul unui indicator de pe ecran va sugera conducatorului cand este mai bine de a schimba treapta. In caz ca conducatorul va executa in tocmai comenzile indicatorului, acesta nu numai va reduce consumul de combustibil si al emisiilor CO2, dar va capata si un stil de mers extrem de eficient, care la sigur il vor ajuta si in momentul cand va conduce si alte auotmobile.

Pe langa propulsorul eficient si cutia de viteze linistita, inginerii Peugeot au lucrat mult la aerodinamica automobillui. Iar datorita prizelor de aer optimizate de pe bara fata, inaltimii micsorate cu 5 mm, spoiler-ului spate, dar si discurilor de 15 inch si pneurilor cu rezistenta redusa Michelin VLRR, coeficientul aerodinamicii a fost redus de la 0.30 pana la 0.274.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!