Prima pagină  »  Ştiri  »  Siguranta maxima pentru pasagerii lui Kia Sorento
1 SEPTEMBRIE 2009, 16:54
1,378
0
Siguranta maxima pentru pasagerii lui Kia Sorento
De Redacţia PiataAuto.md
0
Generatia a doua Kia Sorento nu a reusit sa vada bine lumina zilei ca a si luat 5 stele la testele EuroNCAP. Acest rezultat este al treilea inregistrat de compania sud-coreana, dupa ce Kia cee’d a obtinut cele 5 stele in anul 2007, iar Kia Soul si-a adjudecat la randul sau punctajul maxim la inceputul acestui an.

Protectia adultilor – 87 %

Compartimentul pasagerilor a ramas stabil in cazul impactului frontal. Centurile dublu pretensionate au avut grija ca genunchii manechinilor sa stea departe de panelul de bord. Insa in cazul unor conducatori, volanul poate prezenta un risc potential de traume. In cazul impactului lateral cu stalpul au fost observate traume la nivelul coastelor. Protectia gatului in momentul impactului spate este buna.

Protectia copiilor – 84 %

Datorita informatiilor furnizate de senzorii amplasati pe manechini, Sorento a acumulat punctajul maxim pentru protectia copiilor de 3 si de 1.5 ani respectiv. Capurile ambilor manechini au fost mentinuti bine in cazul impactului lateral. Airbag-ul lateral poate fi deconectat, astfel pe scaunul fata a pasagerului poate fi amplasat scaunul copilului, insa informatia livrata nu este destul de clara.

Protectia pietonilor – 44 %

Protectia oferita de partea frontala a capotei pentru picioarele petonilor este joasa. Protectia bumper-ului a fost calificata drept medie, sau chiar buna in zonele centrale. Zonele care pot fi lovite de capul unui minor ofera o protectie joasa. Cat priveste adultii, protectia oferita acestora de catre capota a fost buna in zona centrala, si joasa in zonele laterale.

Sistemele de asistare – 71 %

Sistemul ESC (Electronic Stability Control) este oferit standart, la fel standart este si sistemul de atentionare a pasagerilor fata in cazul centurilor necuplate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!