Prima pagină  »  Ştiri  »  Principele danez a facut o tura cu hibrid-ul Fisker Karma
16 DECEMBRIE 2009, 10:36
1,416
0
Principele danez a facut o tura cu hibrid-ul Fisker Karma
De Constantin Mihalachi
0
Cu ocazia Conferintei Climaterice COP15 ce are loc in aceste zile in Copenhaga, principele danez Frederic a testat personal hibrid-ul – Fisker Karma, devenind astfel prima persoana din afara companiei Fisker, ce are ocazia sa faca o tura cu noul model.

Prototipul Fisker Karma este produsul companiei americane Fisker Automotive si a design-erului Henrik Fisker, care a desenat in trecut asa modele impunatoare ca BMW Z8, Aston Martin V8 Vantage, si Aston Martin DB9. Cu putin timp in urma, compania Fisker a primit acordul Guvernului SUA de a beneficia de un imprumut in marime de 528.7 mln Dolari SUA, bani pe care compania Fisker ii a utiliza pentru procurarea uneia din uzinele General Motors, in care urmeaza sa asambleze sedan-ul Karma.

Fisker Karma este dupa conceptia sa un hibrid ce poate parcurge 80 km cu o singura alimentare a bateriilor Litiu-Ion, sau aditional, inca 400 km cu ajutorul propulsorului cu 4 cilindri de 2.4 litri, care este alimentat cu gaz natural, si activeaza pe post de generator ce livreaza energie electrica electro-motorului. In ciuda unitatii hibrid, Fisker Karma dispune de o dinamica extraordinara dovedita de acceleratia de 6.0 secunde pana la 100 km/h, si de viteza maxima de 200 km/h. Chiar daca propulsorul de 2.4 litri este unul cu ardere interna, emisiile acestuia raman la un nivel foarte scazut, si anume 83 g/km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!