Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Lotus Evora 414E Hybrid - 414 cai electrici!
26 FEBRUARIE 2010, 13:58
1,922
0
Premiera Mondiala: Lotus Evora 414E Hybrid - 414 cai electrici!
De Constantin Mihalachi
0
Lotus vine la Salonul Auto de la Geneva cu un model foarte interesant pentru pasionatii de sport car-uri – Evora 414E Hybrid. Noul model urmeaza sa fie prezentat ca un concept hibrid, insa unul care are mari sanse sa devina in viitorul apropiat un vehicul de serie.

Nu este o mare noutate ca un vehicul cu origini sportive este transformat intr-un hybrid, deja mai multi producatori demonstrandu-si capacitatile de a elabora astfel de modele. Capul de afis il detine Tesla, producator ce reuseste sa elaboreze cele mai rapide vehicule electrice din lume. Insa Lotus, fiind la inceput de drum, da la randul sau dovada de multa cutezanta si aptitudini ecologice prin intermediul noului Evora 414E Hybrid.

Cu o putere de 414 cai, fapt sugerat si de numele Evora 414E, prin intermediul tehnologiei hibrid Lotus a pus accentul in primul rand pe eficienta, insa fara de a uita de performante. Dotat cu doua electro-motoare, fiecare punand in miscare una din rotile spate, Evora 414E Hybrid dispune si de un propulsor cu 3 cilindri cu o capacitate de 1.2 litri care are sarcina de a extinde raza de autonomie a hibrid-ului. Doar cu ajutorul bateriilor Litiu-Polimer ce pot fi incarcate de la priza de casa cu ajutorul sistemului Plug-In, Evora poate rula doar pe energie electrica pana la 60 km, ca imediat dupa aceea sa intre in fuctiune propulsorul cu ardere interna ce va mari aceasta raza pana la 483 km.

Fiecare electro-motor livreaza 207 cai-putere si 400 Nm, in timp ce propulsorul de 1.2 litri are o putere de 47 cai. In asa mod, Lotus Evora 414E Hybrid dispune de 414 cai-putere si un cuplu maxim imens de 800 Nm. Performantele demonstrate sunt de-a dreptul extraordinare, acceleratia 0-100 km/h in mai putin de 4 secunde.

Noul Lotus Evora 414E Hybrid va fi expus la Salonul Auto de la Geneva alaturi de noul Lotus Elise facelift.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!