Prima pagină  »  Ştiri  »  Acesta este Renault Latitude, noul sedan de lux francez
8 IUNIE 2010, 11:15
1,101
0
Acesta este Renault Latitude, noul sedan de lux francez
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Epoca lui Vel Satis este pe cale sa apuna in gama Renault, iar un inlocuitor proapsat este gata sa ii ia locul. Aproape 5 metri lungime (4.89 m), 1.83 latime si 1.49 inaltime – acestea sunt dimensiunile noului Renault Latitude, noua nava amiral a producatorului francez.

De aceasta data Renault nu a ales insa calea caroseriei hatchback, cum a facut-o pentru Vel Satis, ci a mers pe un drum mai putin riscant, prezentandu-ne un sedan cu un design destul de calm si conformist. Exteriorul lui Latitude isi doreste sa creeze o impresie cat mai eleganta, folosind elemente de crom si, asa cum ne-am obisnuit pentru orice model nou, tehnologia LED-urilor pentru blocurile optice.

Daca Vel Satis a fost o demonstratie de potential al francezilor, aducand la vremea prezentarii sale dotari rar gasite in alte automobile de lux, si nu i-a prea pasat sa fie un model rentabil pentru Renault, atunci Latitude vine cu o alta abordare, mult mai pragmatica, vrand sa para mare cu investitii mai putine din partea producatorului. In primul rand, noul Renault Latitude foloseste platforma lui Samsung SM5, model de asemenea parte a aliantei Renault Nissan, insa destinat doar pietii Koreei de Sud. Renault ne asigura ca viitorii clienti ai lui Latitude vor descoperi un sasiu precis, bine calibrat, si bine izolat fonic. Insa - de cand marca Renault nu mai are intaietatea in cadrul grupului?...

Detaliile tehnice raman deocamdata nedezvaluite de producator. Este cert insa faptul ca premiera mondiala a modelului va avea loc la Salonul Auto de la Moscova, de la sfarsitul lunii august 2010. Publicul european va avea ocazia sa admire modelul la Salonul Auto de la Paris, din toamna acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!