Prima pagină  »  Ştiri  »  Cadillac Escalade este cel mai furat automobil din SUA
9 AUGUST 2010, 14:27
1,545
0
Cadillac Escalade este cel mai furat automobil din SUA
De Ilie Toma
0
SUV-ul de talie mare al celor de la Cadillac a obtinut din nou pozitia 1 in topul automobilelor cu cea mai mare probabilitate de a fi furate in SUA. Topul a fost format de catre Institutul de Siguranta a Drumurilor si Asigurari din SUA, si ia in calcul numarul de furturi raportate a modelelor anilor 2007-2009, in corelatie cu numarul de vehicule asigurate.

Astfel, din 1000 de Escalade, 10 isi gasesc soarta in mainile hotilor, vehiculul fiind furat integral sau deposedat doar de anumite piese. Despagubirea medie pentru Escallade-urile furate se situeaza la 11,934 Dolari SUA, in timp ce media generala constituie 6,883 Dolari. Fiecare al patrulea furt, insa, necesita despagubiri de peste 40,000 Dolari SUA. Desi Escalade-urile sunt echipate cu sisteme imobilizatoare anti-furt, care nu permit pornirea motorului in lipsa cheii, acest fapt nu ii impiedica prea mult pe hoti sa isi duca la bun sfarsit intentiile.

Se pare ca hotii alearga dupa crom, cai-putere si motoare HEMI. In lista celor mai furate vehicule in SUA urmeaza pick-up-ul Ford F-250, coupe-ul Infiniti G37, muscle-car-ul Dodge Charger, cu motorul HEMI si Corvette Z06. In acelasi timp, cele mai putin dorite masini de catre hotii americani sunt Volvo S80, Saturn Vue, Nissan Murano, Honda Pilot si Subaru Impreza. O lipsa totala de interes din partea hotilor americani o au automobilele compacte cu doua usi.

Cadillac Escalade a obtinut pozitia 1 in topul celor mai furate vehicule de sase ori din ultimii sapte ani.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!