Prima pagină  »  Ştiri  »  Facelift pentru Nissan X-Trail
3 AUGUST 2010, 10:34
1,393
0
Facelift pentru Nissan X-Trail
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Nissan anunta operarea facelift-ului pentru SUV-ul X-Trail, menit sa-i aduca o improspatare de imagine la jumatatea carierei. Modificarile tin mai mult de aspect, decat de partea tehnica, insa X-Trail beneficiaza totusi de cutii de viteze revizuite si actualizari pentru motorul diesel.

Mai exact, transmisia manuala va dispune de rapoarte revizuite, in timp ce transmisia automata a fost revizuita pentru reducerea semnificativa a fortelor de frecare. In tandem cu cutia de viteze manuala, va fi oferit si un sistem de informare a momentelor oportune de schimbare a treptelor, pentru a imbunatati eficienta in consum a modelului.

Propulsorul diesel a beneficiat de o revizuire a sistemului de injectie, prin adaugarea unui nou port de injectare. Pistoanele au fost si ele revizuite pentru a fi compatibile cu noul sistem de injectie. Modificarile operate i-au permis motorul sa se conformeze normelor Euro5.

Ca si aspect exterior si interios, lista actualizarilor este mai mare, cele mai evidente revenindu-i partii frontale. Grila radiatorului a fost redesenata, forma farurilor si a barei de protectie este de asemenea una noua. Partea de jos a barei de protectie are unghiuri indreptate spre exterior, menite sa creeze impresia optica a unui ecartament mai mare al SUV-ului si a unei siluete mai solide.

Farurile pot fi acum fie halogene, fie xenon, iar fundalul interiorului blocurilor optice este negru.

In spate, blocurile optice au fost si ele actualizate, acestea incorporand acum LED-uri. In lista de optiuni au aparut de asemenea si doua noi seturi de jante, de 17 si 18 toli. Ca rezultat al rotilor mai mari, a crescut usor si ecartamentul, iar arcurile rotilor au fost si ele usor redimensionate. In consecinta, s-au modificat usor si dimensiunile modelului – lungimea, latimea si inaltimea crescand toate cu cate 10 mm.

In interior, materialele au fost revizuite pentru a se asigura o calitate mai buna a acestora. Ceasurile de bord au fost actualizate in intregime, acestea devenind mai mari si mai usor de citit. Intre acestea si-a facut loc si display-ul unui nou computer de bord, cu indicatii albe pe fundal negru, care va oferie o serie de informatii despre masina, consum, temperatura exterioara, viteza medie, precum si un avertizor despre necesitatea luarii unei pauze in cazul condusului la distante mari. A fost de asemenea actualizat si sistemul de climatizare al modelului, pentru o incalzire mai rapida pe timp rece si o racire mai rapida in zilele toride.

Primele exemplare ale versiunii revizuite Nissan X-Trail vor fi livrate clientilor in prima parte din toamna acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!