Prima pagină  »  Ştiri  »  Geely finalizeaza achizitia Volvo
3 AUGUST 2010, 10:02
1,313
0
Geely finalizeaza achizitia Volvo
De Ilie Toma
0
Incepand de ieri, 2 August 2010, putem spune cu certitudine ca Volvo apartine producatorului chinez Geely, odata ce intregul proces al tranzatiei, prin care Geely a achiztionat 100% din actiunile Volvo de la Ford Motor Corporation, a luat sfarsit in mod oficial.

Geely a anuntat, cu aceasta ocazie, si numele Directorului Executiv (CEO) Volvo – acesta a devenit Stefan Jacoby, care a detinut pana in prezent postul de Director Executiv al Volkswagen Group of America.

Li Shufu, fondator Geely, Presedinte al Consiliului de Director Geely si al Consiliului de Director Volvo, a declarat ca ziua de 2 August este una istorica pentru Geely. “Geely este extrem de mandra de achizitia Volvo Cars. Aceasta marca premium suedeza faimoasa va ramane fidela traditiilor sale in materie de siguranta, calitate, grija fata de mediu si atasament fara de designul modern scandinav. Volvo isi va intari pozitia pe piata Europeana si Nord-Americana, si isi va extinde semnificativ prezenta pe piata din China si alte piete emergente” – declara ieri Li Shufu.

PiataAuto.md aminteste ca acordul de preluate a Volvo Cars de catre Geely a fost semnat la 28 martie 2010, Geely asumandu-si responsabilitatea de a plati 1.8 miliarde de dolari americani pentru Volvo. Geely a platit deja 1.3 miliarde de dolari catre Ford, utilizand fonduri proprii, ale insitutiilor financiare chineze, dar si resurse ale pietei internationale de capital.

Sub egida Geely, Volvo isi va pastra sediul central in Suedia si facilitatile de productie in Suedia si Belgia. Volvo si Ford vor colabora in continuare pentru asigurarea continuitatii furnizarilor de componente pe care acestia le impart in constructia modelelor lor.
Stefan Jacoby, noul director Volvo Cars, la volanului noului Volvo S60.
Stefan Jacoby, noul director Volvo Cars, la volanului noului Volvo S60.
Stefan Jacoby, noul director Volvo Cars, la volanului noului Volvo S60.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!