Prima pagină  »  Ştiri  »  Primul automobil compact hibrid de clasa premium din lume: Lexus CT
26 AUGUST 2010, 11:41
2,281
0
Primul automobil compact hibrid de clasa premium din lume: Lexus CT 200h
De "Continent" SRL
1
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
Distribuitorul Autorizat Lexus in Republica Moldova, compania “Continent” SRL, are onoarea de a aduce in prim-plan mostra ultimelor tehnologii si evolutii Lexus – noul model Lexus CT 200h, debutul public al caruia a avut loc in luna martie la Salonul Auto de la Geneva. Modelul va lupta pe un teren lipsit de concurenti: cel al automobilelor compacte hibride, de clasa premium.

Design fantastic


Pentru a crea noul model, in caroseria unui hatchback cu cinci usi, Lexus a mers pe calea conceptiei de “design impecabil” al marcii. Noul model tinde spre un public mult mai tanar decat o faceau pana acum modelele Lexus, aducand un caracter mai dinamic si linii de design mai indraznete.

Farurile cu LED-uri, prizele de aer frontale si forma jantelor subliniaza design-ul sportiv si inovativ al modelului.

Interior futurist

Simplitatea formelor intalneste eleganta suprema. Soferul este cel care beneficiaza de o consola focalizata catre acesta si o ergonomie de exceptie. Iar controller-ul central Remote Touch permite gestionarea majoritatii functiilor automobilului.

O simpla apasare de buton pentru trecerea masinii in regim sportiv schimba si culoarea indicatoarelor de bord – de la una calma albastra la una rosie aprinsa.

Tehnologie LED

Lexus CT 200h este primul automobil compact de clasa premium care foloseste tehnologia LED-urilor pentru lumina farurilor, in cazul fazei scurte. Aplicarea LED-urile permite proiectia mult mai focalizata a luminii si, daca se iau in consideratie si LED-urile pentru stopuri, iluminarea solicita cu 30% mai putina energie, decat farurile obisnuite. Farurile includ si o zona de iluminare destinata luminii de zi, in forma unei sageti, caracteristica pentru Lexus.

Tehnologia propulsiei hibride

Lexus CT200h este primul automobil de serie, de dimensiuni compacte, din segmentul premium, care dispune de sistem de propulsie hibrida. Acesta cuprinde un motor pe benzina de 1.8 litri si unul electric de putere sporita. Aceasta combinatie ii permite modelului sa ofere un randament excelent si un consum extrem de mic, alaturi de emisii CO2 record pentru clasa sa. Mai mult ca atat, in regim pur electric, Lexus CT 200h se poate deplasa in liniste absoluta, cu consum si emisii nule.

Patru regimuri de condus

CT 200h ofera posibilitatea optiunii intre patru regimuri de condus: EV, ECO, NORMAL si SPORT. In regim EV este utilizata exclusiv forta de propulsie a motorului electric, cu consum nul. La acceleratii mai intense, poate fi inclus temporar si motorul cu ardere interna. Setarile ECO si NORMAL ofera un comportament focalizat spre eficienta in consum, dar si accelerari eficiente atunci cand acestea sunt necesare. Pentru un stil mai dinamic de condus, exista cel de-al patrulea regim – SPORT. In acest regim, indicatorul puterii sistemului de propulsie, de pe panoul de instrumente, se transforma in turometru, iar iluminarea devine rosie intensa. In acest regim, reactiile masinii devin mai agile, inclusiv feedback-ul directiei.

Sistem multimedia si entertainment de clasa premium

Automobilul, care poate fi considerat un etalon al silentiozitatii, face si primii pasi catre cea mai inalta calitate a sunetului. Sistemul Mark Levinson transmite sunetul in 13 difuzoare, instalate in interiorul lui CT 200h. Posesorul isi poate crea si propria colectie muzicala mobila, utilizand spatiul hard-disk-ului sistemului media, permite si savurarea unor senzatii similare cu cele ale unui sistem Home Cinema, fiind capabil sa reproduca DVD-uri pastrand spatialitea originala a sunetului.

Startul vanzarilor noului Lexus CT 200 in Europa, inclusiv Moldova, este asteptat pentru prima parte a anului 2011.



Importator oficial Lexus in Republica Moldova:
"Continent" SRL
Lexus Continent: str. Arborilor, 17/1, Chisinau,
Viaduct "Centru-Botanica", Showroom Toyota
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!