Prima pagină  »  Ştiri  »  Bentley Supersports stabileste un nou record mondial la viteza pe gheata
17 FEBRUARIE 2011, 14:01
1,721
0
Bentley Supersports stabileste un nou record mondial la viteza pe gheata
De Ilie Toma
0
Cel mai puternic model din gama actuala Bentley – Cotinental Supersports – a inregistrat pe apa inghetata a Marii Baltice, langa coasta Finlandei, un nou record mondial de viteza la rularea pe gheata, de 330.695 km/h.

Automobilul a fost condus de findlandezul Juha Kankkunen, de 4 ori campion WRC, iar pilotul si-a intrecut propriul record mondial la acest capitol, de 321.66 km/h, stabilit in 2007 tot la volanul unui Bentley, in aceeasi locatie. In 2007 Kankkunen a condus un Continental GT.

Conditiile in care s-a desfasurat cursa record din acest an sunt cat se poate de extreme. Temperatura aerului exterior atinge -30 grade Celsius, iar traseul cu o lungime de 16.5 km este format de un strat de 70 cm de gheata marina.

Kankkunen a apreciat ca noul record a fost posibil datorita transmsiei Quickshift, care opereaza mult mai rapid schimbarile de trepte, dar si datorita motorului mai puternic, de 600 CP si tractiunii integrale. “Viteza de 320 km/h a fost atinsa la distanta de doar 5 km, restul traseului fiind o lupta de a scoate tot ce poate masina”, a mai declarat pilotul.

Modificarile operate masinii au fost minime. Acesteau s-au rezumat la instalarea unei custi metalice de protectie in habitaclu si a unei parasute in partea spate si acoperirea rotilor, a grilei radiatorului si a farurilor pentru o mai buna aerodinamicitate.
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!