Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel va aduce 3 premiere la Geneva
9 FEBRUARIE 2012, 08:25
1,905
6
Opel va aduce 3 premiere la Geneva
De Valeriu Bahnaru
2
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
Opel îşi face public arsenalul de modele cu care va veni la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie. Vorbim despre două modele de serie, în premieră mondială – noul SUV compact Mokka şi versiunea de serie a celei mai sportive Astra – Astra OPC.

Cu ocazia dezvăluirii acestor informaţii, cei de la Opel au publicat şi prima imagine cu interiorul noului lor SUV, Deşi e construit pe platforma lui Corsa şi are dimensiuni destul de compacte, Mokka se laudă că va putea adăposti în confort deplin 5 adulţi la bord. După cum se anunţase mai devreme, Mokka va fi disponibil atât cu tracţiune pe faţă, cât şi integrală, iar în lista de motorizări se vor regăsi iniţial două propulsoare pe benzină şi unul diesel.

Cea mai fierbinte premieră Opel de la Geneva va fi, însă, noua Astra OPC – hatchback-ul care îl va lăsa pe Golf GTI cu mult în urmă, concurând cu cele mai nebune hot-hatch-uri din lume – Golf R, Renault Megane RS sau Ford Focus RS. Şi asta pentru că turbopropulsorul de sub capota sa nu se mai „joacă” în curtea celor 200 CP, ci a trecut la tocmai 280 CP, toţi pe puntea faţă! Dacă vă întrebaţi cum va putea stăpâni puntea faţă o putere atât de mare, însoţită de un cuplu de 400 Nm, aflaţi că efectele nedorite ale mega-puterilor transmise exclusiv roţilor anterioare vor fi minimizate de suspensia McPherson cu HiPer Strut, care asigură o distribuire eficientă a cuplului între roţi chiar şi în virajele accentuate cu pedala la pământ. De altfel, şi Megane RS, şi Focus RS, dar şi Astra GTC de serie, sunt dotate cu acelaşi tip de suspensie pe faţă.

Cei de la Opel au petrecut mai mult de 10 mii de kilometri de teste pe circuitul nordic al Nurburgring-ului la bordul noii Astra OPC, încercând să găsească cele mai potrivite setări pentru motor, direcţie şi transmisie. Şi deoarece Opel dă o mare atenţie scaunelor modelelor sale, aflăm că noua Astra GTC va veni cu scaune-coică, ultra-sportive, care vor avea o poziţie cu 17 mm mai joasă decât într-o Astra standard.

În fine, lista premierelor o încheie conceptul unei biciclete electrice, numit „RAD e”, dezvoltat ca parte a programului de electromobilitate a mărcii. Cu un motor de 250 W (0.34 CP), bicicleta ar putea avea o autonomie de 60-145 km. Mai multe detalii despre aceasta vor fi dezvăluite în ajunul Salonului Auto de la Geneva.
COMENTARII (6)
Mihail
Chişinău
la 9 Februarie 2012 - 15:17
astra rupe rau .... restu normale :)
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 15:50
mda da bicicleta ceva nereal....cu 60 km e ceva deosebit si periculos..
0
1
winnetow
Hânceşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 16:45
GHITON, citeste mai bine ... autonomia bicicletei e de 60 de km
DEX >>>AUTONOMIE - timpul maxim de mers al unui autoturism cu consumarea completă a combustibilului din rezervoare sau distanța maximă până la care se poate deplsa un autoturism fără a avea nevoie să se alimenteze. A. depinde, în general, de cantitatea de combustibil, de încărcătura masinei și de regimul de rulare.
In cazul dat este o autonomie electrica.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 18:24
winnetow Multumesc Mult...
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 19:25
Uhhh tiii... Astra realina krasavetza... Bravo Opel!!!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 19:31
Mi se pare ca Mini a facut tot o bicicleta care ajungea vreo 400+ euro si deam si Opel nu cumva sa ramina in urma... :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!