BMW ar putea construi modele MINI la uzina Mitsubishi din Olanda
3 Iulie 2012, 07:30
Uzina NedCar a celor de la Mitsubishi, situată în Born, Olanda, a fost expusă la vânzare acum câteva luni pentru preţul de 1 euro. Pare un chilipir, dar cumpărătorul trebuie să garanteze că nu va concedia angajaţii cel puţin 7 ani înainte, iar acest fapt e o adevărată provocare în condiţiile unei economii europene instabile.

Totuşi, BMW confirmă că se află în proces de discuţie cu cei de la Mitsubishi vizavi de o posibilă preluare a uzinei olandeze. Producătorul bavarez af fi interesat de construcţia modelelelor MINI la această uzină, mai ales că gama MINI s-a extins simţitor în ultima perioadă. Modelele MINI sunt asamblate, în mare parte, la Oxford, în Marea Britanie, însă, spre exemplu, MINI Countryman este asamblat în Graz, Austria, la uzina celor de la Magna Steyr, în baza unui contract între aceştia şi BMW Group. Prin urmare, preluarea uzinei olandeze ar putea avea o bună motivaţie economică pentru BMW.

Motivele pentru care Mitsubishi a renunţat la viitorul uzinei rezidă din
cifrele tot mai modeste ale pieţei europene, raportate la costuri foarte ridicate de producţie a automobilelor pe teritoriul continentului. Unica locaţie europeană de producţie a celor de la
Mitsubishi va rămâne în Rusia, piaţă pe care producătorul japonez înregistrează rezultate excelente.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
2,493
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!