Viitoarele modele Audi - Q1, Q2, Q6, Q8 şi A9!
3 Mai 2013, 12:30
Producătorii auto au ajuns să cucerească tot mai multe nişe,
creând o varietate de modele,
pentru a umplea golurile unde domină concurenţii, sau chiar să deschidă noi segmente! Recent au fost dezvăluite unele detalii despre viitoarele modele Audi, care vor debuta în urmatorii doi-trei ani.
Potrivit unor zvonuri, cel mai mic crossover de o lungime de 4.2 metri, va fi creat pe baza platformei MQB al concernului Volkswagen şi va reprezenta un concurent cu trei uşi pentru MINI Paceman, sub numele Audi Q1 şi o modificaţie cu 5 uşi pentru a concura cu MINI Countryman,
numită Audi Q2. Modelele Q1 şi Q2 vor apărea aproximativ la mijlocul anului 2015 şi vor arăta aproape identic, cu excepţia numărului de uşi, iar linia acoperişului va fi mai dinamică şi mai joasă cu 100 mm comparativ cu modelul Audi Q3. Designul va fi inspirat de conceptul Crosslane Coupe (în imagine). Vă reamintim, că linia de design pentru SUV-uirile Audi va urma pe cea reprezentată de acest concept.
Audi pregăteşte, de asemenea, un rival pentru modelul BMW X6, care va fi denumit Audi Q6, aşteptat în primăvara anului 2016, dar şi mai interesant este modelul Q8 (în imagine este o reprezentare grafică)!

Potrivit şefului de cercetare şi dezvoltare Audi, Wolfgang Durheimer, un SUV mai lung, mai scund, mai sportiv şi mai luxos decât Q7, are dreptul la viaţă. Se aşteaptă că modelul Q8, care va concura cu Range Rover Sport, va apărea la mijlocul anului 2016. Durheimer, de asemenea, speră că curând se va lansa SUV-ul celor de la Bentley, iar şefii vor da undă verde pentru crossoverul dinamic
Lamborghini Urus. Aţi putea întreba, cum stau lucrurile cu un presupus
model Q4 – până ce Audi nu are
planuri pentru el.
De asemenea, au apărut zvonuri despre noua navă amiral - Audi A9 (în imagine este o reprezentare grafică). La moment nu este clar, ce va prezenta acesta, un model mai luxos şi mai mare decât A8, pentru a concura în liga Bentley şi Rolls-Royce, sau o versiune dinamică cu acoperiş coborât în stilul modelului Audi A7.

Teoria cea mai interesantă ne spune, că viitorul Audi A9 va fi construit pe platforma viitorului Audi Q7, şi va fi un model dinamic cu performanţe off-road - un fel de amestec dintre o maşina de lux, SUV şi un Grand Tourer. Concurent pentru Mercedes-Benz R-Class?!

Deocamdată nu este clar, dar modelul A9 va avea tehnologii avansate, cum ar fi sistemul de control autonom, care va fi capabil de a controla maşina şi
de a o parca fără intervenţia conducătorului! Apariţia modelului
Audi A9, de asemenea, este programată pentru anul 2016.
Ce păreri aveţi despre viitoarele
modele Audi şi ce aşteptări aveţi
de la ele?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
4,079
COMENTARII (7)
Robert
Bucureşti, România
la 3 Mai 2013 - 16:46
Cand Audi va pune in practica aceste modele, deja regulile pietei vor fi altele. Atunci vor aparea si noile sisteme de propulsie alternativa de la Toyota, gen motorizarile cu celula energetica Fine-N si Fine-T
2
1
Robert
Bucureşti, România
la 3 Mai 2013 - 16:47
Car din nou va face multa oftica concurentei, care ramane in urma
2
1
ghenyg
London, Marea Britanie
la 3 Mai 2013 - 17:10
cu rolls royce cred k au glumit,da in rest is BRAVO!!!!!
1
3
Mihail
Chişinău
la 3 Mai 2013 - 21:20
Robert ... stai fara grija ca pagubele nai sa le platesti din buzunarul tau....
si tu cum crezi ... o sa te credem pe tine sau pe economistii/andministratorii de la audi care pina acum a pus mari probleme in lumea auto la nivel global :) ?
1
3
Robert
Bucureşti, România
la 3 Mai 2013 - 21:39
@Mihai, da daca ne gandim ce a fost Audi acum 10 ani in SUA, e o crestere destul de mare. Audi era o fire destul de timida cand Lexus rupea la vanzari daca iti aduci bine aminte, deci pe atunci nu avea sanse, si nici acum fiindca merg in minus cu banalul A4 care ar trebui si el restilizat si conceput altul nou.
1
1
petro
Chişinău
la 3 Mai 2013 - 21:42
modele marete pentru viitor, robert ai face bine sa te mai opresti cu criticile, caci devin prostesti...
2
3
Robert
Bucureşti, România
la 3 Mai 2013 - 22:09
petro draga, eu nu critic , pur si simplu asta este realitatea. Regulile vor fi altele, cerintele pietei vor fi altele, motorizariile vor fi altele, cu timpul vor disparea banalele TDI-uri si piata va cere niste siteme de propulsie alternativa asa cum au preconizat cei de la Toyota sau Nissan.

Dar daca se gandesc sa produca un model mai mare decat A8 adica un rival pt RR si Bentley, atunci tot respectul cuvenit pt ei. Si stii dc ? Findca va fi o evolutie pt o marca premium sa intre in lupta cu marcile ultra cum este RR si Bentley, desi s-ar putea sa fie o estimare gresita. Oricum mai potrivit ar fi pt Lexus un asemenea model decat pt Audi.
2
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!