Aproape incredibil: Toyota FT-1 Concept
13 Ianuarie 2014, 17:56
E o Toyota? Probabil asta e întrebarea şoptită acum de buzele celor mai mulţi dintre voi, la văzul primei imagini cu noul FT-1 Concept. Să ştiţi că e o Toyota şi se vrea a fi maşina sportivă desăvârşită!
Conceptul a fost desenat de studioul californian de design al celor de la Toyota, tot aici fiind desenată în anii ’60 ai secolului trecut legendara Toyota 2000GT.

Noul prototip Toyota, adus, fireşte la salonul auto de la Detroit, vine cu o configuraţie de motor poziţionat frontal, care îşi transmite forţa punţii spate. Planşa de bord şi poziţia celui de la volan sunt transferate, astfel, mult mai
spre spate, permiţând o mai bună distribuţie a greutăţii şi senzaţii mai pure în condus. Iar parbrizul circular şi amplasamentul geamurilor laterale constituie un tribut pentru legendara 2000GT. Cel de la volan beneficiază şi de un cockpit tipic maşinilor de cursă, care mai este şi tehnologizat de un display frontal, care afişează informaţiile esenţiale.
Toyota FT-1 Concept are toate şansele să paveze calea unei noi epoci de design a mărcii nipone. Ce spuneţi, v-ar plăcea ca designul Toyota să evolueze de o asemenea manieră?
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,676
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (6)
asdfasdfas
Altai, Mongolia
la 13 Ianuarie 2014 - 18:08
nice :)
1
1
Vetrici
Chişinău
la 13 Ianuarie 2014 - 18:10
e de pe alta planeta...
0
1
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 13 Ianuarie 2014 - 18:18
Vetrici, intr-adevar, parca e scoasa din filmele SF. Dar, cum zicea si Steve Jobs, "Oamenii nu stiu ce vor pana nu le arati". Asa ca, poate Toyota vrea sa "simtim" viitorul cat mai aproape. :)
0
2
Mihail
Chişinău
la 13 Ianuarie 2014 - 19:18
daca te inhata asa o masina esi farsh pe partea din spate....

vezusem undeva ca bamperile la masini erau gindite si pentru pietoni (in cazul unui accident) de unde si legea care interzice circularea fara bampere...

dar mii interesant in general constructorii de azi cu toate designurile lor de parcas lame,cutite,sabii etc..... mai iau in calcul aceasta problema?

uitativa ce lama are acest concept in fata in partea de jos... pare esita mai infata ca restul fatei :)....
de te ia pe zebra iti ramin doar pandofiii cu piciorul de la merijoare in jos :)

oricum frumos.... la 200 pe ora tre sa mearga ca cum nu ar fi aer pe pamint ...
2
1
Robert
Bucureşti, România
la 13 Ianuarie 2014 - 19:39
Se pare ca mult iubita si legendara Toyota Supra este pe cale sa ''reinvie''' din nou. Pentru cunoscatori, se stie ca ultima generatie de Supra de dupa 90'' era catalogata drept cea mai performanta sportiva din cele existente , a primit si un calificativ foarte bun. Din cate urmarisem pe net la anumite anunturi auto, viitoarea Supra va avea un propulsor aspirat de peste 400 CP . Ceea ce va face ''muci'' orice alt model din clasa sa (germana desigur). Fiabilitatea nu o mai discutam, cu totii stim ( doar cunoscatorii ) ca ei produc cele mai fiabile masini la ora actuala, posibil Honda sa o intreaca in prezent, insa intr-un procent foarte apropiat.

Acest mesaj a fost publicat pentru CUNOSCATORI , nu pentru ''meseriasi'' . Sper sa fiu inteles!
5
1
Amator
Chişinău
la 14 Ianuarie 2014 - 15:33
Arata suberb! Daca va avea si potentialul legendarei SUPRA-ei care cu usurinta se putea de ridicat puterea de pina la 1000 CP va avea succes la conuscatorii de tuning.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!