Ford testează un prototip autonom în oraşul improvizat MCity (Video)
16 Noiembrie 2015, 11:41
Cei de la Ford lucrează asupra tehnologiilor vehiculelor autonome
deja mai bine de 10 ani, acestea
fiind implementate treptat pe modelele
de producţie pentru îmbunătăţirea siguranţei active. Acum, cei de la Ford îşi testează câteva prototipuri Fusion Hybrid Autonomous Research Vehicle
(versiunea americană al lui Mondeo)
în orăşul improvizat MCity, creat pe teritoriul Universităţii din Michigan, SUA.
MCity este un oraş amplasat pe o suprafaţă de 13 hectare ce simulează lumea reală şi scenariile acesteia, prin diferite tipuri de suprafeţe ale drumului, marcaje rutiere, intersecţii, treceri de pietoni, intersecţii cu sens giratoriu, semafoare, tuneluri, urcuşuri, coborâşuri şi multe alte elemente care sunt prezente în oraşele din lumea reală. În acest anturaj automobilele autonome pot fi testate în siguranţă deplină, fără riscuri pe care le poţi avea într-un oraş real.

Automobilul autonom al celor de la Ford este echipat cu diferiţi senzori, inclusiv un LiDAR care scanează împrejurimile creând o hartă tridimensională al acestora în timp real! Vehiculele autonome sunt o parte din Ford Smart Mobility, planul celor de la Ford cu ajutorul căruia proprietarii vor primi un nivel înalt în domeniul conectivităţii, mobilităţii, vehiculelor autonome şi datelor mari pentru a aborda provocările pe care le pregăteşte mobilitatea viitorului.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,964
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!