Top 30 cele mai importante premiere ale anului 2015
29 Decembrie 2015, 19:14
Tradiţional, la sfârşit de an Redacţia PiataAuto.md face o recapitulare a celor mai importante premiere ale anului. Anul 2015 a fost foarte bogat în diferite premiere care au ajuns a fi în jur de 100 la număr.

Fiind atât de multe, noi am hotărât să vă delectăm doar cu cele mai importante premiere şi anume modele de generaţii noi. Astfel în acest Top 30 nu au fost incluse automobile care au trecut printr-un facelift sau versiuni derivate din modele prezentate în anii precedenţi. Să le luăm pe rând, deci!

Alfa Romeo Giulia

Odată cu lansarea noii Alfa Romeo Giulia la Frankfurt, în sfârşit,
producătorul italian revine la origini! La un sedan cu tracţiune spate, cu un design ce-ţi fură inima şi un propulsor de 510 CP pe versiunea de top Quadrifoglio care-ţi fierbe sângele în vene! Ce mai trebuie pentru fericire?!
Audi A4

O nouă generaţie pentru Audi A4
era aşteptată de mult timp, iar producătorul din Ingolstadt nu a

dezamăgit fanii mărcii. Deşi a crescut în dimensiuni noua generaţie Audi A4 B9 a devenit cu 120 kg mai uşoară, iar propulsoarele au devenit cu 25% mai
puternice şi cu 21% mai eficiente. Un plus eficienţei îi oferă şi coeficientul aerodinamic de doar 0.23 (0.26 pentru A4 Avant).
Audi R8

Prima generaţie Audi R8 a demonstrat, că un design conceptual poate coborî de pe podiumurile saloanelor auto direct pe drumurile publice. A doua generaţie Audi R8, care a debutat la Geneva, continuă idea predecesorului, cu un aspect evoluat, performanţe îmbunătăţite şi cu tehnologii noi la bord.



Bentley Bentayga

Deşi este un model costisitor şi, probabil, va fi rar întâlnit pe drumurile
Moldovei, primul SUV de lux Bentley Bentayga constituie un pas important pentru producătorul britanic. Mai mult decât atât, conform celor de la Bentley noul Bentayga este cel mai rapid, cel mai puternic, cel mai luxos şi cel mai exclusivist SUV din lume!
BMW Seria 2 Gran Tourer

Debutat la Geneva, cel mai familist model al bavarezilor, BMW Seria 2 Gran Tourer, s-a adeverit a fi un


companion de încredere în cea de-a treia ediţie al expediţiei magice din Moldova în Laponia – ţara adevăratului Moş Crăciun! Şi în acest an am reuşit să aducem Moşului scrisorile şi
desenele copiilor din Moldova la bordul acestui monovolum practic cu 7 locuri! Este o adevărată realizare pentru acest model nou chiar înaintea lansării acestuia pe piaţa noastră!
BMW X1

Comparativ cu predecesorul său, noua generaţie BMW X1 a suferit schimbări atât tehnice cât şi de imagine.

Noul BMW X1 a devenit mai impunător, mai chipeş, mai spaţios şi mai practic, deşi şi-a schimbat platforma tehnică în
favoarea uneia cu tracţiune faţă, în locul celei spate (tracţiunea integrală este opţională).
BMW Seria 7

Chiar dacă modelele precum BMW X1 vor avea mai multe vânzări, cea mai importantă premieră a bavarezilor în 2015, cu siguranţă, a fost noua generaţie BMW Seria 7. Nava amiral bavareză este primul sedan din

această clasă care utilizează fibra de carbon în construcţia caroseriei, pentru a reduce greutatea şi de a rigidiza caroseria. Tehnologiile de la bord sunt uluitoare, iar despre acestea şi despre ceea cum se simte pe drumurile Moldovei noua Seria 7 puteţi afla din Test-Drive!
Chevrolet Camaro

În 2014 o mare gălăgie s-a creat în jurul noului Ford Mustang, iar anul 2015 îi aparţine rivalului său – celei
de-a 6-a generaţii Chevrolet Camaro! Datorită şasiului din aluminiu, muscle-
car-ul american a „slăbit” cu 90 de kilograme! Interiorul a devenit mai rafinat, iar sub capotă, pe lângă propulsoare V6 şi V8, s-a adăpostit unitatea turboaspirată în 4 cilindri pentru a rivaliza cu o versiune similară a Mustang-ului! Ce se alege din muscle-caruri?!
Honda HR-V

În Japonia noul SUV compact al celor de la Honda se vinde de mai bine de


un an sub denumirea de Vezel, dar în Europa el a debutat doar în 2015. Prima generaţie HR-V nu a avut un succes prea mare, debutând într-o
perioadă inoportună, dar acum, când SUV-urile compacte sunt din ce în ce mai populare, noua Honda HR-V la sigur va avea succes!
Honda Clarity

În 2015 cei de la Honda au păşit
spre un viitor mai ecologic cu noul
vehicul electric propulsat de celule de combustibil şi alimentat cu hidrogen numit Clarity. Este o premieră extrem de importantă pentru producătorul nipon şi, probabil, ne prefaţează cum vor fi automobilele viitorului. Cu un singur plin de hidrogen care se face în doar 3 minute, Honda Clarity poate parcurge 700 km!
Hyundai Tucson

Noua generaţie Hyundai Tucson care a debutat în acest an la Geneva a avut un succes instant, datorită aspectului arătos, care a devenit mai masculin şi mai agresiv faţă de predecesor, dar şi a gamei largi de propulsoare diesel şi pe benzină.
Genesis G90

Marele sedan de lux al producătorului coreean deja nu mai este un Hyundai,
migrând într-un nou brand premium numit Genesis. Cu noul Genesis G90 coreenii doresc să lupte cu marii
producători şi cu navele lor amiral, precum Audi A8, BMW Seria 7 sau Mercedes-Benz S-Class. Va reuşi oare Genesis să spargă stereotipurile?


Jaguar XF

Prezentată la Salonul Auto de la New York, a doua generaţie Jaguar XF a avut de atins un scop foarte greu – de a devansa predecesorul de succes.
Chiar dacă exteriorul privit din unele unghiuri cedează un pic predecesorului, pe plan tehnic
noul XF face praf din cel din urmă!
Fiind construit în raport de 75% din aluminiu, noul XF este cu până la 190 kg mai uşor, astfel fiind mai agil şi mai eficient. Mai multe detalii aflaţi din Test-Drive!

Jaguar F-PACE

La fel ca şi cei de la Bentley, în anul 2015 cei de la Jaguar au dezvăluit primul său SUV din istorie. Prezentat la Geneva, noul Jaguar F-PACE a captat multă atenţie în mare parte
datorită designului său expresiv şi dinamic. Noul Jaguar F-PACE este propulsat de motorizările prezente şi
sub capota noului sedan compact XE, al căror puteri variază de la 180 la 380 CP.

KIA Sportage

Precedenta KIA Sportage a avut o popularitate imensă pe piaţa noastră, iar noua generaţie Sportage, debutată
la Frankfurt, va avea o sarcină nu tocmai uşoară de a repeta succesul predecesorului. Aspectul impunător, noile tehnologii şi calitatea crescută la
interior, îşi vor spune cuvântul. Gama de motorizări vine cu propulsoare diesel şi pe benzină cu puteri cuprinse între 115 şi 185 CP.

Lexus RX

Fiind vândut în peste 2.1 milioane de exemplare în lume, Lexus RX este cel mai popular model al producătorului
nipon, astfel, premiera noii generaţii este extrem de importantă! SUV-ul a primit un design mai brutal şi angular, dar şi un interior mult mai luxos. Gama
propulsoarelor la fel a fost revizuită, fiind formată din trei motorizări, inclusiv una hibridă – RX450h care consumă doar 5.2 l/100 km.
Mercedes-Benz GLC

Cei de la Mercedes-Benz au lansat foarte multe modele noi, unele
derivate, altele versiuni mai
potente ale modelelor lansate
mai devreme, însă cea
mai importantă premieră a fost noul SUV de dimensiuni medii numit GLC care a înlocuit predecesorul de succes – GLK. Noua strategie a brandului german a impus această redenumire, dar şi un nou limbaj de design, mai moale, în contrast cu aspectul pătrăţos al GLK-ului. Cunoaşteţi în detaliu noul GLC în Test-Drive-ul realizat de PiataAuto.md!
Mercedes-Benz C-Class Coupe

Deşi ar părea ca este derivat în totalmente din sedanul C-Class, noul
Mercedes-Benz C-Class Coupe este o maşină aparte, al cărei caroserie practic nu are nimic în comun cu sedanul! Mai mult decât atât, caroseria senzuală îmbibă graţiozitatea fratelui mai mare, S-Class Coupe, fiind într-un
final un „baby-S” decât un C-Class cu două uşi! Versiunea de top C 63 S poate delecta pe cel de la volan cu 510 CP!

MINI Clubman

Nu este o simplă versiune cu 5 uşi al hatchback-ului (de fapt e cu 6 uşi), pentru că însăşi hatchback-ul dispune de una ca asta. Noul MINI Clubman este un model absolut nou, deşi construit pe aceeaşi platformă, fiind cel mai generos MINI creat vreodată cu spaţiu suficient pentru 5 adulţi şi bagajele acestora. O opţiune perfectă pentru cei ce caută un automobil practic, dar stilat!
Mitsubishi L200

Un alt model popular în Moldova, deşi este de nişă, a primit o nouă generaţie, care a debutat la Geneva. Odată cu noua generaţie, Mitsubishi L200 s-a îndepărtat de caracterul utilitar al
predecesorului, venind cu un interior mai elevat şi un aspect demn de un SUV. Totuşi, L200 rămâne a fi un pick-up pur sânge cu cadru dur, care poate face faţă oricărei provocări pe teren accidentat.
Mitsubishi Pajero Sport

Fiind construit pe platforma lui L200, noul Mitsubishi Pajero Sport a primit un aspect diferit de cel al pick-up-ului.
Designul agresiv, interiorul elevat faţă de predecesor şi chiar faţă de noul L200, îl vor face foarte atractiv pentru
clienţii fideli al modelului. Chiar dacă a rămas un SUV adevărat cu cadru dur, noul Pajero Sport a devenit cu 17%
mai eficient!
Opel Astra

Tendinţa noilor modele este de a creşte în dimensiuni. Acest lucru nu
este valabil şi pentru noua generaţie Opel Astra, care a devenit mai compactă faţă de predecesor! Chiar şi aşa, spaţiul la interior a fost sporit, iar în cele din urmă, greutatea a fost
redusă cu 200 kg! Ceea ce şochează şi mai mult sunt tehnologiile de care dispune noua Astra, printre care sunt blocurile optice full-LED numite IntelliLux LED – astfel de tehnologii au doar sedan-urile de top!
Renault Megane

Renault Megane este una din cele mai des întâlnite modele pe străzile capitalei.
Este un model simplu, ieftin, practic şi eficient. Ce mai trebuie pentru succes? Francezii, totuşi, fiind nişte tipi excentrici, au dorit să-i ofere un plus de dinamism şi individualitate.
Astfel, noua generaţie Megane a devenit mult mai plăcută la aspect şi, cu siguranţă, va bucura viitorii proprietari cu ingredientele care l-au făcut atât de popular.


Renault Kadjar

Noul SUV Renault Kadjar e cu siguranţă una din cele mai rezonante premiere franceze ale acestui an, care a marcat un punct de cotitură pentru Renault în lumea SUV-urilor.
Astfel încep rândurile din Test-Drive-ul nostru cu noul Kadjar. Păşind cu stângul în nişa SUV-urilor cu modelul Koleos, de această data, francezii
păşesc cu dreptul bazându-se pe reţeta de succes al modelului Nissan Qashqai, pe al cărui platformă şi este construit noul Kadjar.
Skoda Superb

Probabil, cea mai importantă şi sonoră a fost premiera noii generaţii Skoda
Superb care a avut loc la Geneva. Este un model extrem de îndrăgit de publicul din Moldova, iar orice relatare despre el sparge topurile popularităţii!
Pentru a vă delecta cu cele mai mici detalii despre noul Superb, noi am mers la un Test-Drive internaţional, dar am şi testat o versiune în Moldova!


Toyota Hilux

De la o generaţie la alta legendara Toyota Hilux devine din ce în ce mai bună şi mai capabilă, iar noua
generaţie ne-a şi demonstrat acest lucru în timpul Test-Drive-ului. Durabilitatea, fiabilitatea şi capacităţile excepţionale de trecere au făcut din
Hilux un adevărat apogeu în lumea pick-up-urilor, iar odată cu noua generaţie cei de la bord au primit un plus de confort şi siguranţă la bord.
Toyota Prius

Toyota Prius este un adevărat pionier al hibridizării care a venit să schimbe lumea întreagă şi a reuşit!
Noua generaţie Prius a adoptat un stil mai excentric, dar şi o propulsie mai eficientă, care se mulţumeşte doar cu 3.2 litri de combustibil la 100 de kilometri. Mai mult decât atât, niponii
au dorit ca noua generaţie să schimbe plictiseala pe o adevărată plăcere a condusului. Pentru aceasta rigiditatea caroseriei a fost sporită cu tocmai 60%!


Volkswagen Touran

Pe lângă mulţimea modelelor Volkswagen, proclamate drept „noi
generaţii” care de fapt sunt modele vechi, doar radical modificate,printre care şi Volkswagen T6 care nu a nimerit în acest Top 30, modelul
Touran este unul absolut nou.
Monovolumul este construit pe platforma MQB şi împarte o bună parte de tehnologii cu renumitul Golf, dar dispune de o caroserie şi un interior propriu care oferă 7 locuri.
Volkswagen Tiguan

Prima generaţie Volkswagen Tiguan a avut un succes răsunător, dar schimbarea generaţiei a fost întinsă la infinit.
Se pare că noul Tiguan va sparge topurile (dacă se va depăşi criza celor de la Volkswagen), datorită aspectului său arătos! Chiar arata bine, probabil
fiind cel mai frumos Volkswagen din ultimii ani! Proporţiile musculoase îl fac un model dorit, păcat că va ajunge în Moldova doar peste un an…


Volvo S90

Anul trecut suedezii ne-au bucurat cu mult aşteptatul SUV, Volvo XC90, iar la sfârşitul lui 2015 vine o nouă premieră de senzaţie – nava amiral Volvo S90! Un altfel de clasă premium, o altfel de abordare şi o altfel de gândire.
Noul S90 este pur şi simplu altfel faţă de rivalii săi principali – Audi A6, BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class. Altfel nu înseamnă ceva rău, ba din contra o cale spre perfecţiune prin idei inovative! Unde mai pui şi siguranţa de 5 stele!
Dacă va plăcut acest Top 30, puteţi să ne scrieţi care dintre premierele din anul 2015 a fost mai importantă pentru voi!
PiataAuto.mdRedacţia Piaţaauto.md
1
3,585
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!