În jurul lumii cu un Ford Model T de 100 de ani! (Video)
21 Martie 2016, 10:21
Ne plac expedițiile, dar noi, cei de la Redacția PiataAuto.md, le efectuăm la volanul mașinilor moderne, cu toate comoditățile posibile care ne fac expedițiile o adevărată plăcere.
Dar cum ar decurge o expediție în jurul lumii la volanul unei mașini de 100 de ani?! Acest lucru ne povestește Dirk
Regter, care împreună cu soția sa Trudy, s-au aventurat într-o expediție în jurul lumii la volanul unui Ford Model T din anul 1915 pe care cuplul olandez îl au în posesie din anul 1997!
În 2012 ei au pornit la drum cu mașina seculară. Primă etapă al expediției în jurul lumii a durat 180 de zile în care cuplul a condus 22,000 km din Edam, Olanda în Cape Town, Africa de Sud.
În 2013 expediția a continuat prin SUA și Canada, unde cei trei (împreună cu Model T) au parcurs 28,000 km în 180 de zile, cu doar o singură pană la roată și generatorul ieșit din funcțiune.
Chiar și așa, Ford Model T s-a adeverit a fi un exemplu de fiabilitate, fiind o mașină simplă și foarte ușoară în deservire.
Alte 180 de zile și 26,000 km și cei trei au cucerit America de Sud în 2014.
În același an ei se întorceau în Europa când un accident devastator care a avut loc în Belgia le-a întrerupt
expediția. Din fericire Dirk și Trudy ca prin minune au scăpat cu leziuni ușoare, însă mașina a fost serios deteriorată având nevoie de piese în sumă de peste 8,000 de dolari. Cei trei doresc să se reîntoarcă în anul 2016 după reparația mașinii și să continue expediția, având în plan să cucerească Noua Zeelandă, Australia și Asia.
Le dorim succes și o revenire în forță, pentru că pe lângă aventura frumoasă pe care o trăiesc, exploratorii participă în diferite proiecte care ajută la ridicarea fondurilor pentru organizația internațională care ajută copii din întreaga lume - SOS - Childrens Villages.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,999
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!