Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Honda celebrează 100 de milioane de automobile produse!
22 Decembrie 2016, 11:48
Cei de la Honda celebrează 100 de milioane de automobile produse, iar şeful Honda Motor, Takahiro Hachigo, nu a ezitat să mulţumească fiecare client, care a contribuit la atingerea acestei cifre impresionante.
Honda este un producător relativ nou în lumea auto, care a început producţia de automobile acum 53 de ani, în anul 1963. Totul începea cu un mini pick-up
numit T360, care a intrat în producţie în august 1963, iar cu două luni mai târziu, apărea şi roadster-ul sportiv Honda S500.
În 1964 Honda a construit în Sayama
o uzină dedicată în exclusivitate automobilelor, iar în 1969, pentru prima dată modele Honda (N600 şi TN360) sunt produse şi în afara ţării, în Taiwan, din componente livrate direct din Japonia.

Primele 5 milioane de automobile Honda au fost produse către anul
1978, iar deja către 2003 au fost produse 50 de milioane de automobile. Incredibil, dar pentru următoarele 50 de milioane de automobile produse, producătorul nipon a avut nevoie de doar 13 ani! La moment cei de la Honda produc automobilele sale la 34 de uzine aflate pe 5 continente,
focusându-se pe modele globale, precum Jazz, HR-V, CR-V şi Civic.

Totuşi, producătorul din ţara soarelui răsare nu uită şi de modelele sportive de la care, practic, a şi început totul, spiritul acestora fiind întruchipat în noua Honda NSX.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
759
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!