Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Nissan a restaurat un Patrol legendar care a participat în Dakar! (Video)
13 Decembrie 2016, 18:09
Este o plăcere să privești cum producătorii auto țin la origini și la succesele din trecut, regăsind acele
părticele din istorie, pentru a le lustrui și de a le demonstra actualelor generații.
Este și cazul acestui Nissan Patrol de raliuri, care a luat primul loc în categoria vehiculelor diesel în anii 1986 în Raliul Tunisiei (clasament general - locul 4), în Baja Aragon (clasament general - locul 3), în Raidul Faraonilor (clasament general - locul 1) și în 1987 la Raliul Paris-Dakar (clasament general - locul 9).
Astfel, acest Nissan Patrol a fost primul vehicul diesel, care a reușit să ajungă în Top 10 în legendarul raliu Paris-Dakar. Având în vedere că în legendarul maraton au participat
312 de vehicule, este un rezultat impresionant! Propulsorul a fost un diesel de 2.8 litri în 4 cilindri în linie, care dezvolta 146 CP și accelera tot-terenul la viteza de 150 km/h.
Exemplarul, care ocupă un loc important în istoria sporturilor cu motor pentru cei de la Nissan a fost lăsat într-un muzeu din Spania, al unui colecționar privat, iar după 28 de ani un grup de ingineri l-au cerut înapoi pentru o restaurare completă, care a durat aproape doi ani.
Starea inițială a acestui tot-teren de raliuri a fost de-a dreptul deplorabilă. Mașina era ruginită, axul față a fost deteriorat, propulsorul nu pornea, iar cablajele au fost atacate de șoareci.
O echipă extrem de mică de ingineri lucra în week-end-uri, dar și nopțile, pentru a reuși să-l restaureze înaintea aniversării a 30 de ani de la succesul acestuia. Și au reușit! Culminarea acestei restaurări, a fost revenirea mașinii pe nisipurile Africane pe care a concurat acum 30 de ani!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
774
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!