Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Tesla Model S dezamăgeşte la testele IIHS. Noul Mercedes-Benz E-Class obţine rezultate admirabile. (Video)

Într-o nouă serie de teste cei de la IIHS au testat siguranţa sedan-urile mari vândute în SUA. Doar noile Lincoln Continental, Mercedes-Benz E-Class şi Toyota Avalon au primit distincţia maximă Top Safety Pick+, în timp ce Tesla Model S, Chevrolet Impala şi Ford Taurus nu au primit nici măcar distincţia Top Safety Pick.
Eroul testului a fost noul Mercedes-Benz E-Class, sedanul german primind calificative maxime nu doar pentru cele cinci teste de bază, dar şi pentru iluminarea blocurilor optice, securizarea scaunelor pentru copii şi pentru sistemul de frânare autonomă, care a primit calificativ superior. Noul Mercedes-Benz E-Class vine cu blocuri optice LED opţionale, care au primit cel mai mare scor dintre toate blocurile optice testate de către experţii IIHS până acum.
“Ratatul” testului a fost Tesla Model S, care deşi a trecut printr-o modernizare în ianuarie anul curent, nu a reuşit să-şi îmbunătăţească siguranţa, având rezultate chiar mai dezamăgitoare. La fel ca şi anul trecut Model S a primit calificativul „Acceptabil” pentru impactul sever cu o acoperire de 25% a părţii frontale, deoarece schimbările efectuate centurii de siguranţă pentru a preveni mişcarea manechinului prea mult în faţă, din cauza căreia acesta ajunge să lovească cu capul volanul prin airbag, nu au avut efect. Mai mult decât atât, deşi structura caroseriei a rămas aceeaşi, deformarea în zona picioarelor a fost chiar mai mare, decât în testul de acum un an – intruziunea a constituit 28 cm versus 4 cm pentru modelul anului 2016!
Cei de la IIHS au depistat deformări şi în zona unde pe versiuni mai performante se află o parte din baterii, însă potrivit celor de la Tesla pachetele de baterii mai mari au şi o structură diferită şi nu pot fi afectate de acele deformări. Totuşi, experţii IIHS nu au acordat acest calificativ modelelor mai performante Model S, care nu au fost testate. Iluminarea blocurilor optice a primit un calificativ prost, iar sistemul de frânare autonomă nu a fost testat, deoarece funcţia acestuia a fost activată doar recent, deja după ce IIHS a executat testele.
0
1,033
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!