Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Viitoarea generaţie Mercedes-Benz Sprinter va avea versiune electrică!

Cei de la Mercedes-Benz Vans au confirmat – viitoarea generaţie Sprinter, care va debuta în 2018, va avea şi versiune pur electrică! Numită Mercedes-Benz Sprinter electric drive, utilitara electrică va da startul electrificării întregii game Mercedes-Benz Vans în care producătorul german va investi 150 de milioane de euro.
Recent cei de la Mercedes-Benz Vans au semnat şi un contract cu compania germană Hermes specializată în livrări, pentru a oferi o flotă de 1,500 de utilitare pur electrice Sprinter şi Vito, care vor circula prin oraşe germane începând cu anul 2018. Flota utilitarelor electrice va fi livrată companiei în perioada anilor 2018-2020, iar către anul 2025 cei de la Hermes promite să utilizeze doar energia regenerabilă pentru încărcarea acesteia.

Noua generaţie Mercedes-Benz Sprinter, precum şi versiunea electrică Sprinter, vor fi produse la uzina din Dusseldorf, în care a fost investite 300 de milioane de euro pentru restructurare. Ce performanţe va 300 de milioane de euro pentru restructurare. Ce performanţe va avea viitorul Sprinter electric, nu se cunoaşte, însă conceptul care îl prefaţează, Mercedes-Benz Vision Van, avea un motor electric de 75 kW (102 CP) și o autonomie, ce varia de la 80 la 270 km în dependenţă de pachetul de baterii utilizat. Diverse pachete de baterii va avea şi viitorul Sprinter electric. Precum şi Vision Van, viitorul Sprinter ar putea utiliza şi sistemul condusului autonom.
Viitorul Sprinter electric drive nu va fi prima utilitară electrică Mercedes-Benz, producătorul german lansând în 2011 modelul electric de producţie Vito E-Cell, în timp ce istoria utilitarelor electrice Mercedes-Benz începea în îndepărtatul 1972, atunci când debuta dubiţa electrică Mercedes-Benz LE 306 Electro-Transporter. Reamintim că la sfârşitul lunii septembrie Volkswagen Commercial Vehicles au dezvăluit modelul electric e-Crafter, dotat cu motor electric de 100 kW (136 CP) şi 290 Nm, un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate de 43 kWh, care poate fi încărcat la 80% în 45 de minute şi oferi o autonomie de 208 km.
0
981
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!