Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Premieră: Noul Ferrari Portofino – cea mai "romantică" decapotabilă!

La Salonul Auto de la Frankfurt, cei de la Ferrari vor dezvălui succesorul lui California T, noul Portofino. Această denumire pare cunoscută… Ah da! Conceptul cu patru uși Lamborghini Portofino din anul 1987! De ce s-au dezis de legendara denumire California?
Denumirea Portofino omagiază unul dintre cele mai romantice locuri din Italia, orășelul Portofino, unde timpul pare că s-ar fi oprit foarte demult, iar amplasarea acestuia într-un golf îngust ce domina vizual coasta stâncoasa, îl transformă într-o locație deosebită. Se pare că cei de la Ferrari, atribuind noului model această denumire, au dorit să accentueze acel loc frumos, unde domină frumusețea pură, unde nu se vede nici urmă a tehnologiilor moderne, spre deosebire de California, care a devenit un stat extrem de setos de tehnologii și modele electrice… Noul Ferrari Portofino este departe de filosofia actuală a Californiei, astfel, probabil și a primit o nouă denumire în semn de revoltă. Este un GT decapotabil cu propulsor V8 ce combină sportivitatea, eleganța și confortul.
Noul Portofino debutează într-o culoarea Rosso Portofino, de asemenea, dedicată orășelului romantic. La exterior Portofino se deosebește prin noile blocuri optice full-LED în formă de bumerang, apropiate de cele regăsite pe modelul Ferrari GTC4Lusso. Designul a devenit mai agresiv și proporțional, mai cu seamă în regiunea posteriorului, care era prea grosolan pe California T.
Noul Portofino păstrează principiul acoperișului rigid retractabil, care a primit un design nou, mult mai dinamic. Atunci când acoperișul este pliat, iar deflectorul ridicat, ocupanții de la bord vor simți cu 30% mai puțin vânt și zgomot la interior, comparativ cu California T. Datorită noilor scaune frontale, cu reglaje electrice în 18 direcții, care dispun de un spătar revizuit, ocupanții față vor fi răsfățați cu un confort sporit, iar cei spate vor avea mai mult loc pentru picioare. Interiorul în sine, este mult mai sofisticat și modern, primind și un sistem multimedia cu un imens display de 10.3 inch.
Noul Ferrari Portofino este un model absolut nou, construit pe o platformă noua, datorită căreia este mai ușor decât California T, în timp ce caroseria a devenit mult mai rigidă. Sub capotă se regăsește același V8 twin turbo de 3.9 litri, care dezvoltă acum cu 40 CP mai mult, pentru un total de exact 600 CP (760 Nm – cu 5 Nm mai mult). Această putere este suficientă pentru o accelerație de la 0 la 100 km/h de doar 3.5 secunde – cu 0.1 secunde mai rapid față de California T. Viteza maximă este de peste 320 km/h.
0
592
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!