O nouă alianţă în industria auto: Honda, Nissan şi Toyota au bătut palma!

Producătorii niponi Honda, Nissan şi Toyota au convenit la crearea unei noi alianţe în industria auto! Companiile vor deveni partenerii unei întreprindere noi, care se va specializa în dezvoltarea unei reţele locale de staţii de alimentare cu hidrogen a automobilelor cu celule de combustibil! Întreaga alianţă este, însă, mult mai mare, din ea fac parte companiile: JXTG Nippon Oil & Energy Corporation, Idemitsu Kosan (producător de uleiuri auto), Iwatani Corporation, Tokyo Gas, Toho Gas şi Air Liquide Japan Ltd. Companiile enumerate vor răspunde de dezvoltarea infrastructurii necesare pentru dezvoltarea reţelei de staţii. Companiile Toyota Tsusho Corporation şi Development Bank of Japan vor deveni partenerii financiari ai companiei.
Denumirea noii companii încă nu a fost făcută publică, dar se ştie că aceasta îşi va începe activitatea în primăvara 2018, iar în următorii 10 ani compania planifică să finalizeze dezvoltarea reţelei de staţii de alimentare cu hidrogen pe teritoriul Japoniei.

Autorităţile nipone planifică lansarea a circa 160 staţii de alimentare cu hidrogen noi până în 2020, dintre care o mare parte vor fi construite de către noua întreprindere, iar până în 2024 întreprinderea va lansa 80 astfel de staţii.
Mai devreme o asemenea alianţă a fost creată de către producătorii auto germani. O întreprindere comună, numită IONITY, a fost creată de către BMW, Daimler AG, Ford şi Volkswagen. Germanii planifică să dezvolte o reţea din 400 staţii de alimentare cu hidrogen, primele 20 dintre care vor fi lansate până la finele anului curent în Austria, Germania şi Norvegia.

Curios este faptul, că printre aceşti 3 producători niponi doar Honda şi Toyota au cel puţin câte un model de serie cu celule de combustibil, pe când Nissan se limitează doar la prezentarea conceptelor cu astfel de propulsie. Să ne aşteptăm, în viitorul cel mai apropiat, la un model de serie "fuel cell" marcă Nissan?
0
2,779
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!