Eleganţă provocatoare: a şaptea generaţie Lexus ES marchează premiera mondială la Beijing

După şase generaţii de succes, Lexus ES păşeşte într-o nouă eră cu cea de-a şaptea generaţie, care marchează premiera publică la Salonul Auto de la Beijing. Sedanul nipon a fost complet regândit, adoptă o nouă filozofie şi păşeşte în noua generaţie cu ambiții mărețe!
Design

Noul Lexus ES a primit un design mai stilat şi dinamic, comparativ cu generaţia precedentă, inspirat de la nava amiral LS, însă cu o sportivitate mai accentuată. Absolut toate elementele exteriore, de la bare de protecţie şi blocuri optice, până la capotă şi liniile laterale au forme unghiulare, ascuţite, şi prezintă evoluţia limbajului de design conceput de mai mulţi ani în urmă – chiar dacă absolut toate elementele exterioare sunt noi, sedanul de a şaptea generaţie poate fi recunoscut de la prima vedere ca fiind un adevărat Lexus ES. Din start noul ES va fi oferit în cel puţin două variante de kit exterior, cel standard, mai potolit, şi F Sport, cu incizii de aer imense şi inserţii negre-lucioase în schimbul celor cromate pe caroserie. Totodată nici în versiunea F Sport noul ES nu exagerează cu agresivitatea.
Interior

Precum şi cele mai recente modele din gama Lexus, dar şi Toyota, la interior ES se remarcă prin asimetrie, deloc haotică, de altfel. Consola centrală şi panourile portierelor sunt executate într-un stil minimalist, dar şi aici fără exagerări – comenzile de primă necesitate vor putea fi accesate prin intermediul butoanelor de pe consolă sau tunelul central. Cei mai atenţi fani vor observa prezenţa prizelor de aer ale sistemului de aer condiţionat asemănătoare celor de la interiorul predecesorului.
De la nava amiral şi coupe-urile de performanţă LFA şi LC 500 noul ES a preluat şi rotilele pentru sistemele de stabilitate şi alegerea regimurilor de condus, amplasate pe lateral de planşa de bord digitală. În dependenţă de regimul de condus ales, planşa de bord vine cu afişaje diferite. Consola centrală se face dominată de ecranul imens de 12.3 inch al sistemului multimedia, realizat în forma unei tablete, acţionat prin intermediul touchpad-ului de pe tunelul central.
Echipări

Clienţii vor putea opta pentru mai multe variante de tapiserie la interior, printre care noua variantă Reach Cream, care prevede tapiserie din piele de culoare fină bej şi inserţii de culoare brună. Plăcerea acustică va fi creată de sistemul audio opţional de performanţă Mark Levinson. Siguranţa activă şi asistenţa şoferului va fi asigurată de sistemul Lexus Safety System +, ce include sistem de monitorizare a marcajului şi indicatoarelor de rutiere, cruise control adaptiv şi sistem automatizat de frânare.
Substrat tehnic

Noul Lexus ES are la bază platforma Global Architecture-K (GA-K) compusă din oţel de rezistenţă sporită. Graţie acesteia noul sedan are o greutate proprie mai mică, comparativ cu predecesorul. Sub capota versiunii ES 350 se va situa benzinarul V6 de 3.5 litri, capabil să dezvolte 306 CP. În această variantă cuplul va fi transmis pe puntea faţă prin intermediul unei cutii automate cu 8 rapoarte. Nu va lipsi nici versiunile hibride. Odată cu lansarea pe piaţă a modelului, Lexus ES va fi disponibil şi în versiunea 300h.
Sedanul hibrid combină benzinarul aspirat natural cu 4 cilindri de 2.5 litri cu ciclu Atkinson şi un motor electric, acestea dezvoltă în tandem o putere de 218 CP, iar consumul în regim mixt va indica cifra de 4.7 litri pentru fiecare sută de kilometri. În acest caz cuplul va fi transmis spre puntea faţă prin intermediul unui variator stepless. Pentru pieţele din Europa de Est, Rusia şi Asia sunt prevăzute dotările incipiente ES 200 şi ES 250, cea de-a doua fiind echipată cu benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, cuplat la aceeaşi cutie cu 8 rapoarte.
Lansare

Noul Lexus ES va putea fi achiziţionat începând cu luna septembrie al acestui an. Cumpărătorii vor putea alege între versiunile ES 200, ES 250 şi ES 350 cu benzinarul V6 de 3.5 litri, fiind disponibile şi ambele variante de design exterior. Versiunea hibridă va fi lansată în luna decembrie al acestui an, preţurile urmând să fie afişate mai târziu.
0
2,090
GALERIE FOTO (59 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!