Siguranţă suedeză: nici o persoană nu a decedat într-un accident la bordul Volvo XC90 timp de 16 ani

După ce în luna martie al acestui an compania Volvo s-a ales cu premiile Car of the Year în Europa şi World Car of the Year cu SUV-urile XC40 şi, respectiv, XC60, SUV-ul de top XC90 a mai primit titlul celui mai sigur automobil al Regatului Unit al Marii Britanii, iar asta în urma studiului realizat de Thatcham Research, care în urma unui studiu realizat a ajuns la concluzia că nici o persoană aflată la bordul SUV-ului nu a decedat în urma unui accident cu implicarea unui Volvo XC90, iar asta timp de cei 16 ani de existenţă pe piaţa britanică.
Noua generaţie Volvo XC90 a fost dezvăluită în 2012. SUV-ul a pornit o adevărată revoluţie în gama producătorului suedez, venind cu un design absolut nou şi sisteme de siguranţă activă unice în lume, în special, Volvo XC90 a fost printre primele automobile de serie dotat cu sistemul de frânare automatizată şi de prevenire a impactului. În 2015 SUV-ul suedez de top a înregistrat un record la testele de siguranţă EuroNCAP, acumulând un punctaj de 97% - cel mai bun rezultat până atunci.
Totodată suedezii raportează despre o creştere a vânzărilor la nivel global de la începutul acestui an. Astfel, în primele 4 luni al acestui an suedezii au înregistrat o creştere a cererii pentru automobilele sale de 14.1% la nivel global, iar cele mai spectaculoase rezultate le-a marcat pe pieţile din SUA şi China: +49% şi, respectiv, 23.3%. Cea mai mare cotă a vânzărilor revine SUV-urilor, gama cărora a fost mărită cu cel mai compact SUV XC40, care cu siguranţă va contribui la înregistrarea unor rezultate şi mai spectaculoase.

Informaţii utile:
TEST DRIVE: Volvo XC40

TEST DRIVE: Volvo XC60

TEST DRIVE: Volvo XC90
0
2,016
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!