Designul noului Audi SQ8 a fost deconspirat!

Designul exterior al versiunii de performanţă Audi SQ8 a fost deconspirat. SUV-ul a fost surprins în Germania complet necamuflat. Deşi modelul debutat mai devreme dispune standard de un aspect exterior agresiv, versiunea de performanţă vine cu câteva elemente de design noi, care să accentueze caracterul sportiv al acestuia.
Bara de protecţie faţă cu calandrul integrat pare să nu sufere prea multe schimbări – inciziile de aer, cât şi structura grilei radiatorului au rămas neschimbate. Totodată pragurile laterale au primit un element adiţional de culoare gri. La posterior SUV-ul de performanţă beneficiază de o altă bară de protecţie, cu două terminaţii duble a sistemului de evacuare şi un difuzor integrat. Noua versiune diferă de cele standard cu o gardă al sol micşorată şi cu jantele enorme cu design original. Audi nu dezvăluie informaţii despre substratul tehnic al viitoarei versiuni, însă inscripţiile "TDI" de pe hayon sugerează despre o unitate turbodiesel sub capotă.
Totodată au apărut primele detalii despre substratul tehnic al versiunii de top de performanţă a SUV-ului coupe Audi RS Q8, care pe lângă noul SQ8 se va alătura gamei mai târziu. Potrivit informaţiilor ne confirmate oficial deocamdată, modelul va dispune de un sistem de propulsie hibridă, preluat de la Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, puterea căruia va depăşi chiar şi performanţele supercar-ului Audi R8 V10 Plus!
Sub capota acestei versiuni se va situa unitatea V8 twin-turbo de 550 CP, acompaniată de un motor electric de 136 CP. Puterea totală RS Q8 va constitui circa 680 CP şi 850 Nm, simţitor mai mult comparativ cu super-coupe-ul R8 V10 Plus, care dispune de 610 CP şi "doar" 560 Nm la activ. Sistemul va fi cuplat la o cutie robotizată cu 8 rapoarte şi dublu ambreiaj, ce va transmite cuplul uriaş pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală quattro. SUV-ul va fi capabil să accelereze până la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde, iar în regim 100% electric va putea parcurge până la 50 km.
0
3,357
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!