BMW construiește o nouă uzină în Ungaria, unde va produce anual 150 mii automobile

BMW a emis un comunicat de presă în care a anunțat despre intenția de a construi o nouă uzină de producție în Debrețin, Ungaria. Noua uzina va produce anual 150 mii automobile, dintre care mașini cu motoare termice, dar și modele electrificate. Totodată, noua întreprindere va crea 1,000 locuri de muncă noi în Ungaria.
Debrețin a fost ales de bavarezi ca un loc foarte avantajos pentru construcția noii uzine. Potrivit celor de la BMW, infrastructura bine dezvoltată, conexiunile logistice și apropierea de rețeaua de furnizori au fost punctele determinante în alegerea locului construcției noii uzine în Europa. Totodată, uzina din Debrețin va avea acces la personal calificat.

Uzina din Debrețin va fi prima, după anul 2000, construită de bavarezi în Europa. Bavarezii nu dezvăluie, ce modele vor fi produse aici, însă a declarat, că pe aceeași linie de asamblare vor fi produse modele propulsate de motoare cu ardere internă, dar și modele cu propulsie electrificată sau 100% electrică. Pentru construcția uzinei BMW va investi peste un miliard de euro.
BMW va deveni, astfel, cel de-al patrulea constructor auto, care-și va produce automobilele în Ungaria, alături de Audi, Mercedes-Benz și Suzuki. Totodată, în această țară de o proprie uzină dispune și grupul PSA Peugeot-Citroen, care produce aici motoare pentru automobilele sale. În prezent, industria auto ocupă o cotă de 21% din PIB-ul Ungariei.
0
2,014
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!