Mercedes-Benz testează pilotul automat de nivelul IV pe drumurile publice din Beijing

Daimler a primit autorizarea pentru testele automobilelor cu pilot automat pe drumurile publice din China. Primele teste a sistemelor de condus autonom au început pe străzile capitalei chineze – germanii au lansat pe drumurile publice un Mercedes-Benz V-Class, dotat cu prototipul de pilot automat.
Anterior, o permisiune de a testa automobilele autonome pe străzile chineze a fost obținută de BMW, iar acum acestora se vor alătura și rivalii de la Mercedes-Benz. Oficialii companiei din Stuttgart punctează, că testarea sistemelor de pilot automat pe drumurile publice din China, unde traficul rutier este mereu aglomerat și adesea haotic, va permite simularea mai multor situații excepționale pentru a analiza reacția sistemului.
În același anunț Daimler a anunțat că după finalizarea testelor de tip închis pe poligoane speciale, pe drumurile publice din China vor fi lansate automobile cu sisteme de pilot automat de nivelul IV. Totodată sistemul de pilot automat de nivelul III va fi implementat, în viitorul apropiat, în automobilele de serie, primul dintre care va fi noua navă amiral Mercedes-Benz S-Class.
Premiera noului S-Class va avea loc, cel mai probabil, pe parcursul anului viitor, după care acesta va fi lansat pe piață în 2020. Conform unor informații din interiorul companiei, viitorul sedan va dispune de un sistem de pilot automat de nivelul III, capabil să analizeze scenarii din trafic fără a fi nevoie de implicarea șoferului. Cu acest sistem inclus, automobilul poate rula de sine stătător pe autostrăzi fără implicarea șoferului, însă acesta este obligat să intervină în caz de necesitate.
Nivelul IV, care va fi introdus pe automobilele Mercedes-Benz după 2021 nu necesită atenția șoferului în timpul condusului, însă sunt capabile să ruleze autonom în condiții de trafic previzibil, de exemplu pe autostrăzi. Nivelul V de autonomie exclude în totalitate necesitatea prezenței șoferului la volan.
0
1,697
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!