Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Ford prezintă ediția jubiliară a bolidului de drag racing Mustang Cobra Jet

Ford prezintă ediția jubiliară a bolidului de drag racing Mustang Cobra Jet 50th Anniversary. Coupe-ul special marchează cei 50 ani de la lansarea primului bolid pentru cursele de drag racing de uzină. Modelele ediției speciale dispun de un substrat tehnic revizuit, printre care o nouă suspensie, un nou propulsor și dispune de carcasă de siguranță la bord.
Sub capota Mustang Cobra Jet 50th Anniversary s-a situat benzinarul V8 de 5.2 litri dotat cu compresor mecanic Whipple de 3 litri. Ford nu dezvăluie puterea dezvoltată de motor, însă declară că versiunea specială poate parcurge un sfert de milă (402 metri) timp de 8 secunde, viteza maximă atinsă la sfârșitul cursei fiind de 240 km/h.
Rezultatul incredibil devastează caracteristicile dinamice a coupe-ului monstruos Dodge Challenger SRT Demon, care parcurge aceeași distanță în 9.65 secunde. Bolidul de curse este dotat cu o cutie automată de curse cu 3 rapoarte, amortizoare ajustabule.
Primul Mustang Cobra Jet a fost lansat de cei de la Ford în 1968. Bolidul a fost produs într-un număr de 50 unități și avea sub capotă un benzinar V8 de 7.0 litri, capabil să genereze 335 CP (alte surse indică o putere de 400 CP pentru modelul respectiv). Noul Mustang Cobra Jet 50th Anniversary va fi produs într-un număr limitat la 68 exemplare.
0
438
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!