KIA ar putea lansa în Moldova un crossover compact și accesibil, rival pentru Hyundai Creta

KIA pregătește lansarea în producție la uzina din Federația Rusă a unui nou crossover compact, clonă a crossover-ului Hyundai Creta, comercializat și în țara noastră. Iar dat fiind faptul, că modelele KIA comercializate în Moldova sunt produse în Rusia, noul model și-ar putea face apariția și în țara noastră.

Noul model va fi o replică adaptată a modelului KIA KX3, inițial dezvoltat special pentru piața chineză, unde acesta este produs și comercializat de câțiva ani. Tehnic KX3 este aproape identic crossover-ului Hyundai Creta.
În urma tensiunilor politice între China și Coreea de Sud, modelele Hyundai și KIA au cunoscut un declin considerabil pe piața chineză, de la începutul acestui an fiind comercializate doar 986 unități KX3 – o cifră extrem de mică pentru piața respectivă. Astfel, cei de la KIA au luat decizia de a lansa crossover-ul pe alte piețe.

Lansat pe piața din Rusia și, ulterior în Moldova, KIA KX3 va primi un design diferit de cel al crossover-ului chinez, care tocmai a primit cel de-al doilea facelift în cariera sa. Totodată va fi modificată și denumirea acestuia. Substratul tehnic, însă, cel mai probabil, va primi modificări minore, fiind în continuare similar celui de pe Hyundai Creta (sau a noii generații Creta, de altfel).
Astfel, sub capota noului crossover de la KIA se vor situa unitățile aspirate natural pe benzină de 1.6 (123 CP) și de 2.0 litri (150 CP), sau versiunile actualizate a acestora. Motoarele se cuplează fie la o cutie manuală, fie la una automată cu 6 trepte, ce transmit cuplul pe puntea față, opțional fiind disponibilă tracțiunea integrală. De asemenea, noul crossover KIA, dacă va fi lansat în Moldova, va avea și o listă de prețuri apropiată celor prevăzute pentru Hyundai Creta – între 13,900 și 21,000 euro.
KIA dispune de un crossover compact în segmentul respectiv care, însă, nu este comercializat în Moldova – Stonic. Precum și "fratele" său Hyundai Kona, acesta este destinat piețelor din Europa și America de Nord, având sub capotă și propulsoare turboaspirate mai performante și versiuni hibride, ceea ce cauzează și un preț de achiziție mai mare.
0
2,005
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!