Lamborghini Aventador SVJ, 770 CP şi 350 km/h! Avion sau maşină? Haideţi să vedem

Versiunea cea mai performantă a supercar-ului Lamborghini Aventador numită SVJ prezentată în august 2018. Abreviatura SV se descifrează ca Super Veloce, sau super rapid, iar sufixul J înseamnă ‘’Jota’’ ce vine să definească superioritatea acestei versiuni pe pistă.
Aventador SVJ a instalat un record absolut pentru maşini de producţie pe renumitul traseu Nurburgring-Nordshcleife, unde a parcurs distanţa totală de 20.6 km în doar 6:44:97 minute.
Noul Aventador SVJ foloseşte un pachet aerodinamic unic, patentat de Lamborghini, numit ‘’ALA’’ sau Aerodinamica Lamborghini Attiva. Acest pachet aerodinamic permite maşinii să adauge în forţă de apăsare cu 40% mai mult pe ambele axe şi să scadă din coeficientul de rezistenţă -1% faţă de versiunea SV.
Lamborghini Aventador SVJ foloseşte cel mai puternic motor v12 natural aspirat care a fost instalat pe o maşină de producţie vreodată. Acest monstru dezvoltă 770 CP, zona roşie de turaţii ajunge la 8,500 rpm. Cuplu maxim este de 720 Nm care este atins deja la 6,750 rpm. Greutatea netă a maşinii este de 1,525 kg, şi este capabilă să atingă prima sută în doar 2.8 secunde.

Aventador SVJ are o viteză maximă de 350 km/h şi va fi produs în doar 900 de exemplare. Costul estimativ este de 349 000 Euro.
0
3,097
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!