Noul Mercedes-Benz S 560 e, eficienţă fără precedent!

Maşinile Plug-in hibrid sunt o tehnologie cheie în drumul spre un viitor fără emisii. Acestea oferă clienților avantajele a două lumi: în oraș funcționează în regim electric, iar în timpul călătoriilor lungi beneficiază de un motor tradiţional de ardere internă.
Sistemul de propulsie hibrid al noului S 560, combină un motor V6 pe benzină care dezvoltă 367 CP şi o putere electrică de 90 kW. Bateria litiu-ion este capabilă să stocheze mult mai multă energie, oferind o autonomie electrică de aproximativ 50 de kilometri.

Datorită componenţei chimice din celule cu litiu-nichel-mangan-cobalt (Li-NMC), capacitatea din celule a crescut până la 37 Ah, comparativ cu 22 Ah anterior. În ciuda unei creșteri de aproximativ 50% a conținutului său energetic, dimensiunile noii baterii sunt mai mici decât cele ale predecesorului său.

Datorită încărcătorului de bord cu răcire lichidă, cu o capacitate de 7,4 kW, bateria poate fi încărcată de la 10 la 100% în aproximativ 1,5 ore fiind, conectat la o cutie de perete Mercedes-Benz Wallbox. Același lucru este posibil în aproximativ cinci ore chiar și la o priză obişnuită, de uz casnic.

Cele patru moduri de operare ale sistemului de tracţiune hibrid și cele cinci programe de conducere selectabile, permit şoferului să controleze interacțiunea dintre tehnologii, ceea ce înseamnă că conducătorul auto are întotdeauna decizia finală cu privire la utilizarea combinației dinamice a motorului pe benzină și a celui electric.

În regimul de maximă eficienţă, sistemul de management activează motorul pe benzină, cât mai puțin posibil și asigură distribuția optimă a încărcării bateriei pentru ruta curentă.

Modelul S 560 e este deosebit de confortabil datorită sistemului climatic excepțional.

Sistemul electric de înaltă tensiune alimentează nu numai componentele sistemului de propulsie și pompa sistemului de frânare regenerativă, ci și compresorul electric al condiţionerului și dispozitivul de amplificare a încălzitorului.

Ambele permit controlul climatizării programabil, nu numai în timpul verii, ci și în timpul iernii, deoarece acestea pot funcționa și fără motorul de ardere internă.

Consumul declarat al noului S 560 e, în regim combinat, este de 2,5 litri la 100km.
0
903
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!