Nu te-ai aşteptat că noul BMW Seria 3 este mai mare decât cele 5 modele BMW din anii precedenţi!

Noua Serie 3 este mai ușoară decât predecesorul său, însă a crescut în mărime din nou, iar dimensiunile sale eclipsează surprinzător cîteva modele din catalogul BMW ai anilor precedenţi.
Este normal ca o mașină nouă să fie mai mare decât predecesorul. Este o modalitate normală, de a cîştiga mai mult spaţiu, de a oferi un portbagaj mai mare sau chiar de a trece la o platformă comună pentru a reduce costurile. Dar, pe măsură ce anii trec, înseamnă că noile modele "compacte" ajung să fie mai mari în una sau mai multe dimensiuni decât modelele mai vechi, de la una sau chiar două clase de mai sus.
1- BMW X5 E53

Da, noul Seria 3 este mai mare decât prima generaţie a modelului X5. BMW X5 a fost considerat o mașină pentru familie mare și profund dezgustătoare la momentul când a fost lansată încă în 2000. Însă modelul X5 a devenit unul din leaderi în clasă din ziua de astăzi, şi probabil unul din motivele boom-ului de SUV-uri din timpul recent. Lungimea sa este de 4666 mm, împotriva la 4709 mm a Seria 3 G20. Greu de crezut, nu-i așa?
2- BMW Seria 7 E32

BMW Seria 7, în a doua generaţie era o modalitate de a călători confortabil și luxos, de asemenea a fost şi foarte bine proiectată. Sigur, caroseria rugineşte și suspensia cade treptat, dar motoarele continuă să meargă până în ziua de azi.

Vecinii mei au posedat un model din 1990 pentru aproximativ 25 de ani, era ruginit ca naiba, dar mergea ca un vis. Oricum, în ciuda faptului că fiind cea mai mare, şi cea mai luxoasă pentru zilele sale, înălțimea acoperișului de 1400mm este de fapt mai mică decât cea a noului Seria 3, care este de 1442mm.
3- BMW Seria 5 E28

Generaţia a II-a de Seria 5, un sedan de dimensiuni mari, o maşină de familie spaţioasă, la momentul lansării sale în 1981, era plină de farmec bavarez cu motoare cu patru și șase cilindri, plus un motor diesel pentru prima dată în seria cinci.

Ea măsoară de la nas la coada 4620 mm, pe cînd Seria 3 G20 sa extins la 4709 mm, cu aproape 9 cm mai mult. În cazul în care vă întrebați, succesorul lui E28, E34, a ajuns la 4720 mm.
4- BMW Seria 5 E39

Ceea ce este probabil cea mai bine concepută generaţie Seria 5 realizată vreodata, a fost şi prima care nu a oferit o optiune de tracţiune integrală, iar lăţimea sa depăşeşte 1800 mm.

Seria 3 G20, pe de altă parte, datorită tendinței actuale de pe piață pentru mașini mai largi, mai încăpătoare, cu aspect mai musculos, are o lăţime de 1827 mm. Apropo, noua Serie 3 este, de asemenea, cu numai 66 mm mai scurtă.
5- BMW i8

Nu este posibil în nici un mod ca noua Seria 3 să fie mai lungă decât BMW i8, îmi spuneam eu. Nu, cu siguranţă nu. Însă când am privit ciferele, sa dovedit a fi exact invers.

Un sport- car hibrid, cu o siluetă lipită de pământ şi un aspect lung, măsoara 4689 mm, cu 20mm mai puţin decât lungimea totală a noului Seria 3 G20. Se pare că noul Seria 3, oricât de bună nu ar fi datorită spațiului său suplimentar și reducerii greutății, nu mai este chiar atât de compactă ...
0
958
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!