Volvo va lansa o versiune 100% electrică pentru crossover-ul XC40 până la finalul acestui an

Volvo pregătește pentru lansare versiunea 100% electrică a crossover-ului compact XC40. Electromobilul va fi prezentat până la finalul acestui an – acest lucru a fost confirmat de către oficialii companiei într-un interviu acordat revistei Automotive News Europe. Pe lângă varianta electrică, pe parcursul acestui an Volvo XC40 se va alege cu două versiuni plug-in hybrid, T5 Twin-Engine și T4 Twin-Engine.
Deși suedezii nu au oferit detalii despre substratul tehnic al viitorului electrocar XC40, acesta cel mai probabil va prelua tehnologiile debutate pe sedanul Polestar 2. Ulterior un substrat tehnic similar și-ar putea face loc și la baza noii generații Volvo V40.
Având un substrat tehnic similar, Volvo XC40 nu va disune și de același nivel exagerat de putere, cu care a debutat Polestar 2 – noul sedan are la activ 408 CP. În schimb, varianta de top a electrocarului XC40 va dispune de setul de baterii de 78 kWh, capabil să-i asigure o autonomie de până la 500 km conform standardului WLTP.
În prezent Volvo XC40 este al doilea cel mai vândut model din gama suedezilor la nivel global, după SUV-ul XC60. Noua versiune electrică și cele două plug-in hybrid vin doar să diversifice multitudinea de motorizări disponibile pe piață, ceea ce va spori și mai mult vânzările.
0
1,446
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!