La doar o zi de la lansare electromobilul Volkswagen ID.3 a înregistrat peste 10 mii comenzi

La 8 mai 2019 Volkswagen a dat startul comenzilor pentru primul electromobil din seria ID – noul Volkswagen ID.3. Germanii nu au designul electromobilului de serie, ci au prezentat doar cu un prototip camuflat. Chiar și așa, electromobilul a marcat primele succese pe piață, reușind să înregistreze peste 10 mii comenzi preliminare în mai puțin de 24 ore de la startul vânzărilor!
Cu această ocazie Volkswagen a dezvăluit denumirea electromobilului de serie și date tehnice noi. Electromobilul a primit indicile ID.3, unde cifra "3" simbolizează cea de-a treia etapă fundamentală de dezvoltare a companiei germane, după Beetle și Golf, dar și cel de-al treilea segment pe piața auto, clasa "C", concepută cândva de hatchback-ul Volkswagen Golf în Europa.

Volkswagen ID.3 are la bază platforma MEB, dezvoltată special pentru electromobile, pe care se va baza cea mai mare parte din electromobilele Volkswagen, dar și electromobilele dezvoltate de celelalte mărci din cadrul concernului german, precum Audi, Porsche, SEAT și Skoda. Deși ID.3 este mai compact decât Golf, având o lungime de 4.1 metri, ampatamentul uriaș promite un spațiu suficient la bord, comparabil cu cel oferit de Passat.
Electromobilul este propulsat de un motor electric, situat pe puntea spate, ce livrează 170 CP. Motorul este alimentat de la un set de baterii, cu o capacitate de 48, 55 sau 62 kWh, în dependență de versiune. Cele trei variante de baterii asigură o autonomie de 330, 420 și, respectiv 550 km cu un singur plin, conform standardului WLTP.

Startul comenzilor a fost dat la 8 mai curent, iar inițial este disponibilă doar versiunea de mijloc, cu baterie de 55 kWh și o autonomie de 420 km. Clienții vor putea alege între cele 4 nuanțe pentru caroserie și 3 nivele de echipare. Standard toate electromobilele dispun de un sistem multimedia cu ecran tactil pe consola centrală, ce include și un sistem de navigare. Versiunea de start a primit denumirea Volkswagen ID.3 1st și va fi produsă într-un tiraj de 30 mii unități, peste 10 mii comenzi fiind deja plasate.
Prețul nu a fost anunțat oficial, însă este anticipată suma de circa 40 mii euro. Prețul include 2,000 kWh de energie electrică gratuită, care poate fi accesată la stațiile de alimentare cu curent electric Ionity, lansate de constructorii auto în Europa. Pentru a plasa comanda, clienții vor achita 1,000 euro, iar costul integral urmează să fie achitat în aprilie 2020. Premiera publică a noului Volkswagen ID.3 va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an și tot atunci va fi dat startul comenzilor pentru celelalte versiuni ID.3.
Primele 200 unități pre-serie Volkswagen ID.3 au fost produse la uzina din Zwickau, unde sunt produse modelele Golf și Passat. Producția de serie urmează să fie lansată în primăvara-vara anului viitor.
0
1,516
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!