Premieră: bavarezii prefațează viitorul modelelor de performanță M cu noul concept hibrid Vision M Next

În cadrul unui eveniment dedicat, ce are loc astăzi la Munchen, bavarezii prezintă în premieră mondială conceptul spectaculos BMW Vision M Next. Modelul realizat în forma unui supercar anticipează viitorul de dezvoltare a diviziei de modele de performanță BMW M și dezvăluie detalii despre substratul tehnic electrificat al viitoarelor modele sport.
La proiectarea noului Vision M Next a fost utilizată rețeta clasică a supercar-urilor veritabile, or conceptul are un motor termic situat în spate și o siluetă extrem de dinamică a caroseriei. De altfel, dacă am înlocui calandrul caracteristic modelelor bavareze cu unul de orice altă formă, ne-ar fi complicat să identificăm în conceptul respectiv un BMW, iar asta pentru că noul concept nu a moștenit limbajul stilistic actual din gama modelelor bavareze, ci se inspiră din istoria mărcii, de la supercar-ul BMW M1 din 1978, de care amintesc cele două sigle BMW de la posterior, integrate în blocurile optice spate, și conceptul BMW Turbo. Formele complicate ale elementelor exterioare contrastează cu aspectul general mai clasic pentru supercar-uri, iar exteriorul este la propriu căptușit de elemente aerodinamice și prize de aer ce se încadrează perfect în tabloul general.
Interiorul de asemenea se distinge mult de actuala gamă BMW, iar arhitectura planșei de bord accentuiază rolul principal rezervat celui din spatele volanului, ce sugerează că în viitor divizia M va obține mai multă independență în cadrul constructorului bavarez, iar asta pentru că modelele standard de serie, prefațate de conceptul Vision iNext, vor pune accentul pe confort și tehnologii de ultimă generație, inclusiv sistemul de pilot automat, pe când pentru Vision M Next acesta, se pare, nici nu este prevăzut, or plăcerea și senzațiile tari din condus sunt atuurile de bază ale modelelor de performanță BMW M, iar astfel va fi și în viitor.
Volanul sport de la interior este realizat într-o formă neobișnuită, inspirată din science-fiction și include tehnologii noi ce abia încep să fie implementate în automobilele contemporane, precum scanerul de amprentă integrat în butonul de pornire a motorului. Scaunele vor fi la fel de confortabile și vor asigura un același nivel de suport pentru orice șofer, indiferent de statură și vârstă, fiind inclus un sistem tehnologizat de ajustare automatizată a suporturilor.
Locul cadranelor de bord și ecranului sistemului multimedia au fost preluate de alte două ecrane noi și un head-up display, fiecare cu sarcini specifice. Astfel, un ecran este integrat în volan, care va afișa informații și date de primă importanță pentru șofer. Un alt ecran cu un set mai generos de date este poziționat în spatele volanului, iar locul ecranului sistemului multimedia va fi parțial preluat de un head-up display de dimensiuni generoase.
Deși anterior se vehicula că conceptul va dispune de un sistem de propulsie 100% electrică, noul concept a venit cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, după rețeta supercar-ului de serie BMW i8. BMW Vision M Next are un sistem de tracțiune integrală, în cadrul căruia puntea față este pusă în mișcare de un motor electric, pe când puntea spate este acționată de un benzinar turboaspirat cu 4 cilindri. În regimul de rulare Boost+ motoarele dezvoltă în tandem 600 CP și sunt capabile să asigure un timp de accelerație până la 100 km/h mai mic de 3 secunde. Viteza maximă constituie circa 300 km/h, iar în regim 100% electric conceptul poate rula circa 100 km – autonomie record pentru un plug-in hybrid, de altfel.
Despre perspectivele lansării în producția de serie a unui supercar BMW M pe baza conceptului Vision M Next nu se cunoaște nimic, însă voci din interiorul companiei au relatat că în viitorul apropiat bavarezii nu planifică lansarea unui astfel de model, menționând că acest rol revine acum în întregime noului coupe BMW M8.
0
1,616
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!