Concernul chinez BAIC a achiziționat 5% din acțiunile Daimler pentru consolidarea parteneriatului de cooperare

Grupul BAIC a devenit al doilea cel mai mare acționar privat din China în cadrul Concernului Daimler, achiziționând 5% din acțiunile companiei germane. Chinezii urmăresc consolidarea parteneriatului de cooperare cu constructorul german, după ce anterior antreprenorul chinez Li Shufu, proprietarul companiei Geely, ce deține în prezent producători renumiți precum Volvo și Lotus, a achiziționat o cotă de aproape 10% din acțiuni.
Beijing Automotive Group Co (BAIC) este unul dintre partenerii de bază Mercedes-Benz și Daimler în China – companiile dețin în comun uzine de asamblare a modelelor comercializate în China, conform legislației specifice a țării din Asia. Chinezii de la BAIC urmăresc consolidarea parteneriatului de cooperare cu Daimler în contextul în care Li Shufu, miliardarul ce deține gigantul chinez Geely, a achiziționat anterior 9.69% din acțiunile Daimler, devenind cel mai mare acționar privat din cadrul Concernului german. Astfel, cei de la BAIC și-au dorit să limiteze influența celor de la Geely în cadrul Daimler, în special pe piața chineză.
La ora actuală circa 15% din acțiunile Daimler aparțin investitorilor privați din China. Daimler a emis un comunicat de presă prin care a salutat investițiile celor de la BAIC și și-a asigurat partenerii, că nu va semna parteneriate cu alți constructori chinezi fără acordul celor de la BAIC.
0
1,346
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!