Nava amiral Infiniti Q70 părăseşte linia de producţie. Succesorul modelului va apărea peste 2-3 ani

30 Octombrie 2019, 17:34
Denis Godorozea
Reprezentanţa americană Infiniti a confirmat pensionarea navei amiral Q70. Niponii au eliminat modelul de pe linia de producţie, iar acum piaţa nord-americană rămânme a fi ultima, unde mai sunt comercializate ultimile unităţi, aflate în posesia showroom-urilor. În prezent încă nu este gata un succesor pentru modelul actual.
Infiniti Q70 a fost gândit ca un sedan de dimensiuni mari, rival pentru triada germană Audi Q8, BMW Seria 7, Mercedes-Benz S-Class, dar şi alte modele din segment, precum Lexus LS şi Cadillac CT6 şi Lincoln Continental. La moment niponii nu au pregătit un succesor pentru Q70 — acesta va apărea peste cel puţin 2-3 ani şi va adopta o concepţie absolut nouă, fiind un coupe cu patru uşi de dimensiuni mari cu un sistem de propulsie electrică, fiind, astfel, un rival apropiat pentru viitorul Jaguar XJ, care va simţi cam aceleaşi metamorfoze.
La nivel de design exterio viitorul Infiniti Q70 se va inspira de la conceptul Infiniti Q Inspiration, creat de faimosul designer Karim Habib, care între timp a părăsit compania niponă în favoarea postului de designer-şef la KIA. Constructorul nu a relatat despre substratul tehnic al noului model, însă termenul de lansare şi planurile de electrificare anunţate anterior de conducerea Infiniti, acesta va avea un sistem de propulsie 100% electrică. La baza modelului va fi platforma modulară, creată de Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi special pentru electromobile. Printre primele modele dezvoltate pe platforma respectivă va fi SUV-ul electric Nissan Ariya.
0
1,640
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!