(VIDEO) Lexus prefaţează viitorul electromobil de serie cu conceptul LF-30 Electrified

23 Octombrie 2019, 12:33
Denis Godorozea
Lexus se pregăteşte să se lanseze în segmentul electromobilelor cu un model absolut nou, prefaţat în aceste zile de conceptul LF-30 Electrified în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Ei bine, dacă designul electromobilului va fi supus unor modificări consistente până la startul producţiei de serie, atunci substratul tehnic al conceptului oferă primele detalii despre caracteristicile viitorului electromobil.
Totuşi, cei de la Lexus susţin că chiar şi acest concept electric ar putea fi transformat într-un model de serie cu propulsie electrică şi sistem de pilot automat, însă nu mai devreme de anul 2030. Substratul tehnic al conceptului însă oferă detalii despre electromobilul de serie care urmează să fie prezentat pe parcursul anului viitor.
Astfel, conceptul LF-30 este propulsat de 4 motoare electrice, cu o putere totală de 544 CP şi 700 Nm. Având o greutate de 2.4 tone, monovolumul imens poate accelera până la 100 km/h în doar 3.8 secunde, viteza maximă fiind limitată la 200 km/h. Motoarele sunt alimentate de la un set de baterii de 110 kWh, capabil să asigure o autonomie de circa 500 km. Partea curioasă este sistemul de încărcare wireless, integrat în bara de protecţie spate, prin intermediul căruia electromobilul îşi poate suplini rezervele de energie fără fir la locul de parcare.
Printre tehnologiile inovatoare care şi-au făcut loc la bordul conceptului LF-30, dar care nu se vor regăsi prea curând pe modelele de serie, se enumeră portierele de tip gull-wing şi plafonul panoramic SkyGate. Cel din urmă poate fi transformat într-un ecran cu comenzi tactile, ce poate fi utilizat de pasagerii spate. Conceptul este lipsit de o casetă de direcţie tradiţională, volanul fiind conectat cu roţile punţii faţă doar electronic. Afară de aceasta, volanul mai poate fi ascuns în planşa de bord în cazul în care este inclus regimul de condus cu pilot automat.
Lexus LF-30 va rămâne a fi un show-car conceptual, care ar putea doar teoretic să se transforme într-un model de serie pe parcursul următorilor 10 ani. Prototipul primului electromobil de serie Lexus urmează să fie prezentat chiar pe parcursul lunii noiembrie, iar lansarea pe piaţă va avea loc anul viitor. Modelul va avea la bază noua platformă dezvoltată de niponi special pentru electromobile şi modele plug-in hybrid, cota cărora va atinge 100% din gamă până în 2025.
0
1,188
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!