Mercedes-Benz EQA a fost surprins în timpul testelor. Cel mai compact electromobil german va fi un SUV?

10 Decembrie 2019, 13:36
Denis Godorozea
Mercedes-Benz se pregăteşte să suplinească propria gamă de electromobile cu un model de serie absolut nou — prototipul de teste al viitorului EQA a fost surprins în timpul testelor. Se pare că deşi conceptul cu aceeaşi denumire, ce a anticipat designul viitorului model de serie, a fost un hatchback compact, modelul de serie va adopta o altă filosofie, fiind un SUV compact, asemănător cu viitorul Mercedes-Benz GLA.
În prezent, după o serie de concepte stilate, constructorul din Stuttgart a lansat pe piaţă un singur model electric, ce face parte din noua familie cu indicele EQ, noul EQC. În viitorul apropiat acesta va fi acompaniat de noul Mercedes-Benz EQA, care în drum de la concept spre model de serie a suferit metamorfoze consistente, devenind un SUV. De altfel, între EQC şi EQA se va situa electromobilul EQB, care tot un SUV va fi, potrivit informaţiilor preliminare, unul mai practic, cu siluetă similară proaspătului Mercedes-Benz GLB.
Mercedes-Benz EQA va avea la bază platforma modulară MFA II, comună cu cele mai noi modele compacte din gama constructorului din Stuttgart, inclusiv viitorul crossover GLA, care urmează să fie prezentat mâine. Surse din interiorul companiei germane promit o autonomie de circa 480 km pentru viitorul EQA, însă până în prezent nu se cunoaşte ce motorizări vor fi disponibile pentru cel mai compact electromobil din gama EQ.
În următorii ani Mercedes-Benz planifică să extindă oferta în segmentul electromobilelor cu cel puţin 10 modele noi lansate până în 2025. După EQA şi EQB în gamă îşi vor face apariţia sedanurile EQE şi EQS, iar aspectul exterior al celui din urmă model a fost recent prefaţat de conceptul stilat cu siluetă de coupe.
0
1,224
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!