Măsuri mai dure pentru şofatul în stare de ebrietate: MAI propune confiscarea automobilelor

5 Februarie 2020, 11:47
Denis Godorozea
Ministrul Afacerilor Interne a declarat că autorităţile pregătesc un pachet de modificări legislative care să înăsprească sancţiunile aplicate pentru condusul mijloacelor de transport în stare de ebrietate. Printre noile măsuri se enumeră confiscarea automobilului şi anularea reducerii la achitarea amenzii.

În cadrul unei emisiuni televizate, Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne a numit o parte din măsurile planificate de autorităţi pentru a minimiza numărul încălcărilor şi accidentelor provocate de şoferii ce riscă să conducă în stare de ebrietate. Printre măsurile puse pe masa discuţiei la MAI se enumeră până şi confiscarea automobilului cu vânzarea ulterioară a acestuia la licitaţie. Afară de aceasta, şoferii depistaţi în stare de ebrietate la volan vor fi obligaţi să achite integral suma amenzii aplicate pentru încălcarea respectivă, astfel fiind anulată reducerea de 50% aplicată în cazurile când cei sancţionaţi achită amenda timp de 72 ore. Afară de aceasta, ministrul propune să fie exclusă reducerea de 50% şi pentru şoferii care circulă cu viteză excesivă.
Pentru a îmbunătăţi siguranţa în trafic pe întreg teritoriul ţării vor mai fi instalate mai multe camere de supraveghere şi radare pe drumurile naţionale. Totodată, Pavel Voicu a dezvăluit că în prezent Ministerul Afacerilor Interne în comun cu Ministerul Finanţelor elaborează un proiect de lege care să treacă şoferii sancţionaţi, dar care nu achită amenzile, în rândul "datornicilor statului".

În cadrul aceleiaşi emisiuni ministrul a relatat că nivelul corupţiei în cadrul MAI înregistrează un declin în ultimile luni, iar tot mai mulţi angajaşi al Inspectoratului Naţional de Patrulare renunţă la mita oferită de şoferi. Pentru a motiva angajaţii să renunţe la mită cei de la MAI vor să introducă un sistem de premii.
0
1,270
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!