Organizatorii Salonului Auto de la Frankfurt au ales locul desfăşurării următoarei expoziţii de maşini

5 Martie 2020, 10:31
Denis Godorozea
În această perioadă de tranziţie a industriei auto mondiale de la mijloace de transport tradiţionale la unele cu sisteme de propulsie alternative, în anii când constructorii auto se obişnuiesc să lanseze tot mai multe modele noi în diverse segmente şi dimensiuni utilizând o singură platformă, dar şi cu dezvoltarea mediului online, evenimentele auto internaţionale au de suferit din lipsă de interes din partea publicului. Pe parcursul ultimilor ani tot mai mulţi organizatori ai evenimentelor auto internaţionale, în special expoziţiilor auto, raportează un număr în descreştere a vizitatorilor, pe când constructorii auto sunt tot mai puţin prezenţi la astfel de evenimente, or preferă să organizeze evenimente dedicate pentru lansarea noilor modele. Pe fundalul celor descrise mai sus, organizatorii expoziţiilor auto sunt nevoiţi să identifice noi metode de a atrage vizitatorii. Precum şi cei de la Asociaţia Industriei Auto din Germania (VDA), care au anunţat că ediţia din 2019 a avut loc pentru ultima dată în oraşul Frankfurt.
De regulă, evenimentul de la Frankfurt se desfăşura o dată la doi ani. Din lipsă de interes din partea publicului, însă, acesta a adunat mai puţini constructori auto şi vizitatori în cadrul ediţiei precedente, iar astfel cei de la VDA s-au văzut nevoiţi să schimbe ceva. Prima idee a fost de a transfera locul expoziţiei într-un alt oraş german, iar printre candidaţi se enumera Berlin, Hamburg şi Munchen, iar tocmai pentru ultimul oraş au şi optat în rezultat organizatorii evenimentului. Astfel, următoarea ediţie a "Salonului Auto de la Frankfurt" va avea loc în septembrie 2021, însă de această dată în Munchen.

Pentru prima dată expoziţia auto internaţională a avut loc la Frankfurt în 1951, iar după 70 de ani de istorie îşi va muta definitiv locul desfăşurării. Contractul dintre VDA şi autorităţile oraşului german a expirat anul trecut, odată cu ultima ediţie din oraşul respectiv. Va fi, însă, suficientă mutarea evenimentului într-un alt oraş, sau expoziţiile auto internaţionale sunt pe cale de dispariţie ireversibilă?
0
1,187
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!