ABT Sportsline prezintă primul său bolid plug-in hybrid pe baza crossover-ului Audi Q5

4 Mai 2020, 10:29
Denis Godorozea
Atelierul ABT Sportsline prezintă primul său proiect pe baza unui automobil plug-in hybrid — de această dată tunerii au pus mâna pe crossover-ul electrificat Audi Q5 în versiunile 50 TFSI e quattro şi 55 TFSI e quattro. Tradiţional pentru germani, maşina a beneficiat de modificări minore în materie de design, dar şi un surplus de putere pentru sistemul de propulsie.
Precum şi în cazul celorlalte proiecte semnate de ABT Sportsline, motoarele termice de 2.0 litri au beneficiat de o nouă unitate de control, adiţională celei incluse standard de uzină. În urma modificărilor sistemul plug-in hybrid a versiunii 50 TFSI e quattro livrează un total de 357 CP şi 500 Nm (+58 CP şi +50 Nm), în timp ce varianta de top 55 TFSI e quattro oferă la activ 425 CP şi 550 Nm (+115 CP şi +130 Nm).

Aceasta este prima încercare a tunerilor de la ABT Sportsline de a spori caracteristicile unui model hibrid, iar modificările aplicate se limitează doar la unitatea de control al unităţii de propulsie. Astfel, nu au fost aplicate modificări consistente şi sistemului electric, însă ulterior nu este exclusă apariţia unei versiuni mai performante pe baza PHEV-urilor Audi sau Volkswagen.
Modificările estetice se limitează la câteva seturi originale de jante ABT Sportsline, dar şi decor specific pe interior. Clienţii vor putea solicita, însă, modificări personalizate, cel puţin pentru habitaclu. Preţul modificărilor nu a fost anunţat, precum şi caracteristicile dinamice ale SUV-urilor modificate. Amintim că standard Audi Q5 55 TFSI e quattro accelerează până la 100 km/h în 5.3 secunde.
0
1,261
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!