KIA lansează un sistem mai eficient de monitorizare a unghiurilor oarbe cu camere video

11 Mai 2020, 12:02
Denis Godorozea
KIA introduce un sistem automatizat de monitorizare a unghiurilor oarbe, care permite să fie simţitor mai eficient şi mai avansat decât cele disponibile pe maşinile de serie contemporane. Sistemul include două camere de supraveghere cu afişare automată a imaginilor captate direct pe ecranul de la bordul maşinii.
Sistemul va fi disponibil pentru maşinile comercializate în Europa cu pachetul de siguranţă activă Blind-Spot Collision-Avoidance Assist şi instrumentarul de bord digital incluse. Primul model disponibil cu funcţia Blind-Spot View Monitor va fi crossover-ul Sorento de generaţie nouă. Tehnologia include două camere de supraveghere montate pe partea inferioară a capacelor oglinzilor retrovizoare exterioare. În mod normal, sistemele de acest tip emit avertizări sonore sau vizuale, prin afişaje grafice pe oglindă sau în apropierea acestora. Sistemele mai avansat emit avertizări tactile chiar şi pe volan.
Sistemul dezvoltat de sud-coreeni promite a fi mai informativ, însă. Pe lângă avertizările menţionate, sistemul va afişa automatizat imaginile video captate de camerele de supraveghere pe ecranul instrumentarului de bord, pe unul dintre cele două cadrane de turaţii sau viteză, de exemplu, în funcţie de direcţia în care a fost depistat pericolul. Sud-coreenii sugerează că camerele de supraveghere pot capta un spaţiu mai mare decât deobicei poate fi văzut în oglindă.
0
1,308
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!