Servicii moderne — tehnologii arhaice. Ruşii propun abonamente pentru UAZ-452 şi Hunter

8 Mai 2020, 09:12
Denis Godorozea
Ritmul de viaţă este tot mai rapid şi mai ales acest lucru se face simţit în ţările occidentale, unde tinerii renunţă tot mai des la achiziţia unui apartament sau automobil personal, preferând să închirieze imobile şi unităţi de transport pentru a putea călători sau să-şi schimbe locul de trai mult mai rapid. Acest stil de viaţă cucereşte treptat şi ţările din Europa de Est, mai puţin dezvoltate, de altfel, iar serviciile de achiziţie auto prin abonament sunt tot mai răspândite în rândul constructorilor auto. Acum cu un asemenea serviciu au venit şi cei de la UAZ.
Oferta de chirie sau achiziţie auto pe bază de abonament a fost introdusă în Rusia de compania Ford Sollers, care produce modelele Ford şi UAZ, fiind disponibile modele precum utilitara Ford Transit, dar şi modele din gama UAZ, precum offroader-ul Patriot, dar şi renumitele modele sovietice care se produc deja de multe decenii fără prea mari schimbări tehnice: UAZ-452 Bukhanka şi UAZ Hunter, cunoscut şi cu denumirea UAZ-3151.
Deocamdată nu se cunoaşte preţul unui abonament, deoarece serviciul este disponibil doar persoanelor juridice şi preţul este calculat în funcţie de flota solicitată şi perioada abonamentului. În cea de-a doua jumătate a acestui an, însă, ruşii promit să lanseze un serviciu similar şi pentru persoanele fizice.
Amintim că achiziţia automobilelor pe bază de abonament prevede perfectarea unui contract cu producătorul/distribuitorul, cu o rată lunară fixă. În baza contractului clientul are acces la unul sau mai multe modele din gama producătorului ales, în preţ fiind inclusă asigurarea, deservirea tehnică şi utilizarea propriu-zisă a maşinii, însă clientul nu devine proprietarul maşinii, având posibilitatea de a o schimba periodic sau în cazul apariţiei unui defect.
0
1,752
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!